Tuesday, January 25, 2011

Tiada tajuk

Lately gua agak serabut . serabut banyak hal . pressure bout love ke mija ? sioot ! memang ta la . tade mase dengan bende-bende gini eh . love love bagai ni , boleh membuat'n aku lagi gila . so baik diam  . ade ade , tade sudah . ta dosa pun kan klu ta bercinta kan ? BAHAHAH !

Dan skg ni , kesihatan macam biasa la . tunggang terbalik . bosan ? yep . aku bosan dengan aktiviti harian . balik keje awal . so bosan wei . masalah ke kalau balik keje awal eh ? ta kot . aku je yang bangang sangat . bersyukur la mija . ini la nikmat . balik keje bole tido kan ? yep . memang la . but takan nk terus'n bende yg same sampai kau mati ? sampai kau kawin ? arrrgh ! stop . malas pikir . 

Family oke ke mija ? ermmm . bole la . alhamdulillah . so far so gud la . tade la  lagi mak baling parang kat kepale ke ape kan . just , a few days ago dapat berita yang kurang enak berkaitan family jugak . so aku ta heran ah . bende bole handle la . sape ta kenal keturunan anak cucu mahsuri ( perasan ). dan paling best tadi dapat berita lagi . DAMN ! ape ke hal kau ni masalah ? tade tempat lain kau nak pegi ? family aku jugak kau cari . ye , tau ! family aku kuat plak .

p/s : bosan gile ni , type sambil denga lagu yang si sani bagi . Banyak gile lagu ni ! brrrrr . layan ~

Friday, January 21, 2011

Jika sudah ajal

oke , arini aku nak catat satu cerita bagi aku sangt sadis. Ta perlu bertanya kisah sape wei kau nk cite ? pasal ape ? eeee ! da comfirm ah cite sal mati . tuh ta nampk title aku ? ajal . Oke , aku akan share'n satu cerita d mane gadis ini d kenali sebagai kak yong . Mungkin anda tidak mengenali beliau , cukup sekadar aku tau siapa die  . Gadis ini sempat mempublish'n kate kate ini sehari b4 die kemalangan d jalan kuching . sedang'n arwah sangat marah dengan pemandu yang tidak memberi laluan ambulance d jalan kuching .  ~ bace status sehingge abis ~
                               

 
                               
See ? sekejap dan sekelip mata kan ? aku pun sangat terkejut dan sedih dgn cerite ni . sedang'n kate2 itu die baru publish 1 ari b4 die xciden dan koma . 5 hari die koma , dan sayangnya , allah swt lebih sayang'n arwah . dari die terus hidup dengan penuh rase sakit dan derita lebih baik die pergi dengan tenang . paling sedih bile bace balik di status yang same , die sudah tiada lagi . die sudah pergi ! itu adelah status terakhir arwah . 

Mati , kite tidak pernah tahu bile tibe ajal kite . but kite akan dapat'n rase petande yang mungkin sukar utk kite luah'n pada orang lain . bila waktu kite ? besok ? lusa ? minggu depan ? bulan depan ? tahun depan ? kite ta tau kan ? jadi same2 la kite  beramal ke jalan yang d redhai .

aku berharap bagi mereke TERUTAMA yg bawe motor , bawa la dengan berhati-hati . Ingat lah org tersayang . ajal maut kite ta tau , tapi tidak salah kite mengingat'n supaya berhati2 .

Ape-ape pun takziah pada keluarga kak yong dan moga-moga kak yong d tempat'n dgn golongan org yang beriman dan same-same kite sedekah'n al-fateha utk beliau .

p/s : Maaf , susunan ayt status tu tunggang langgang .

Wednesday, January 19, 2011

suka weih .

Suka tengok lelaki pakai JERSI . Noktah

Suka tengok lelaki main Futsal / bola . Noktah

Suka tengok lelaki Kelakar . Noktah

Suka lelaki Bersahaja / cool . Noktah
 

Tapi aku ta suke laki pakai baju kemeja kolar naik atas dan badan ketul-ketul macam buah cempedak .

P/S : Tade kaitan dengan sape-sape . Arap la maklum .yg kolar naik-naik ats tuh terus'n kan begitu . jgn tuka imej . ini ape yg aku suke je . SUKE semate-mate .

Monday, January 17, 2011

Biar risiko mengggggunung , tapi janji tetap janji ! aku pasti akan datang .

Oke , dulu aku penah bersumpah dan berjanji sepenuh mati la , aku akan datang semua kerana kau sahabat . Biar mati janji ta kempunan . oke dah ! mija jangan merepek .

walaupun pun mak suda bilang " Mak risau kalau kau bertindak rushing ni , cube tgok dalam berite ? macam-macam jadi kalau da tergesa-gesa . dengan keje ini nk buat , itu la ini la . itu la ini la . eja eja "

MAAF mak , dun wori yaw mak . saya tahu mak sayang saya . gagagag . i luv lah mak .

(^_^)

hep , da start sekola da ! sumpa ta puas cuti oke . balik keje tadi , teman akak gua ke clinic . Ttber plak sejak akhir2 ni minah ni asma  . so dari masa ke semasa die perlu menambah oksigen ! adeh la . kesian kau =( act aku tau kau takan bace blog ni . sb kau malas ! di sini aku nk bagi tau , aku kesian kat kau . adeh la ,  errrrk ! Bila kau lembik mcm sotong aku mule bosan . bosan tade geng bertekak ! cepat la oke balik . dah masuk ari ke 3 kau ta keje . Jadi aku rungsing la gile . aku ni ego sikit ! mane nak tnjuk perasaan amik berat . padahal dalam hati ni bapak risau kesumat ! erm .. ape lagi eh nak bagi tau ? ermmm . oke la i luv you kak amy woit ! ~ klu dia baca mmg malu besa aku ~ 

oke lagi , ari ni bday si adik laki . adik last ! adik manje tahap gelabah . errrm , da genap la 19 tahun tuh . ermmm ermmm  ta dapat celerbte bday budak seko ni atas faktor berada d lua negeri . eleh , negeri je pun . bukan planet marikh pun . tapi tapi tapi , nk bagi tau la , aku sayang kau dik . BAHAHAHHA ! Jangan bace sudah ! mpus aku nk tutup perasaan malu ni =p

p/s : Aku harap kau b2 ta bace . sb korang b2 malas bace =p

Wednesday, January 12, 2011

Makbapaksekarang

" Hari ni dah masuk 3 hari anak saya ta datang sekola, CIKGU tade pun nak call tanye kenape , Jadi saya nak berhenti'n anak saya . CIKGU langsung buat ta tau je Kat anak saya " . 

Ini la perangai makbapak skg . hey kak ! bukan anak kau sorang kat sekola ni tau ? banyak lagi ! anak kau anak agung ? anak tan sri ? dah dah la manje'n anak .  Denga sangat cakap anak-anak yang masih ta kenal Taik dengan Nasi . Gua bukan tokey maxis nak call semate-mate pujuk anak kau pegi sekola . brrr ~ makbapak style ni pun ade eh ? selekeh gile .

p/s : Kecewe dengan mak bapak skg . Manje'n anak melampau2 sgt . Padahal anak kau aku tatang gile-gile ceeeeit !

Monday, January 10, 2011

Kerjadananaraffali

 Part 1 : KERJA

Autchummm ! sori sori , sje bersin jap . Ari ni sekola . ala , ta bestnye ! nk cuti lagi . nak la !  eh eh ! gedik lak kau . Pagi tadi bangun tido siyes dowh ta larat ! kepale pusing gile . oke la , dgn tade semangat aku mengaja gak  la . Suara aku pun ala-ala ella ah . so ade sape nak jeles ? 4 kelas ari ni aku masuk ! ya allah , mcm-mcm ragam . Penat aku merayu pada anak murid aku " kamu semua ni ta kesian kat cekgu ke" masing masing jawab "kesian" . brrrr . kesian tapi bising ! Sehabis baik aku lontar'n suare ! Dengan kesihatan yg tunggang terbalik ni ,  gua hampir nak pitam ! nasib ah , COOL mcm abdullah keyrana  ! nasib tade sape gelak ! klu ta mmg aku baling duster . oke tipu ! aku ta kejam ah ! Dengan batok batok , uhhhuk uhhukk ! Aku lawan jugak . Konon nak cakap cekgu berwibawa la ni ? GELABAH ! Aku ajar tadi pun macam banyak merapu je . Macam dalam dunia khayalan . Mate da pedih gile ! Gua tade mase nk gelak ketawa da . so aku ignore sape yg cube buat lawak !

                                                              


Part 2 :  AJL , ANA RAFFALI

AJL for diz year Ana raffali champion kan ? oke ana , keep it up . ur talent is very cool oke . Walaupun aku target artis lain menang , tapi aku suke je ana menang . derrr . ini juara lagu ! bukan persembahan terbaik ke ape kan . Dah tu yg korang kecoh-kecoh kate persembahan tah ape2 la . Itu ini la . seboleh boleh ah nk kondem abis . yeeeh , gua minat same lirik lagu die .  Maybe korang ta berseni kot , dat'z y ta dapat pick up maksud mendalam sesebuah lirik tuh . BAHAHA ! Wei relex oke . da rezeki  die ! so nak mara , nak maki ? korang dapat ape wei ? dapat DOSA bai . korang ade talent ? berani macam die ? if ade ! go on ah . Maybe ade rezeki korang plak ke . then ulpod kat you tube ! pastu juin AJL , lepas juin dapat lak JUARA ! Ha lepas tuh amik kau , kau plak kene kondem ! who hav da talent, ade la habuan die kan ? Dah tuh ade plak Bangse Bangsat yang buat page " kami tidak setuju ana raffali menang " v.a.b.i.n.g dowh ! isu ni nak bangkang pejadah la wei . oke , MU menang malam tadi lak ? tade org nak buat page " kami tidak setuju MU menang " ade ? perrrgh ! ni la raykat malaysie . Buat malu kat endon wei . Kite malaysie ! bikin ape ma bising bising . adui ! hati itu kasi wash la . Tamau dengki dengki lo . isu bola pun dah suam suam , ni muncul lak isu baru . adui la . nasib la isu ana raffali menang ni tade kene mengene dgn laser kan . Klu ta mmg hot abis ah . haha !  cool dah la kan . Malam tadi aku tgok AJL separuh jalan je sb aku rase , biase je AJL ni . tade ah Fanatik dan Boombastik sgt kan . Lagi pun kalau Mati tadenye malaikat nak soal " Siapa menang AJL"  Ape ape pun congratulation Ana & MU. 

                                                            
p/s : chill and cool bersahaja bole ?  

Saturday, January 8, 2011

Aku ta percaya obat !

Pagi ini , aku nk berhujah skit ! sikit ke ? Lantak ah ! oke , kau percaye obat ? ala ubat la ! ubat ape-ape je la . Bagi aku , Ubat ni hanye pada nama ! d mane org kenal , ubat itu sejenis pil yang boleh mengurang'n kesakitan . oke , pagi ni da masuk 3 biji solube aku telan ! tade kesan . BAHAHA ! gelabah , yg kau telan 3 biji sape suruh . kau hengat dalam bape saat bole oke ? tapi siyes la . ubat ubat ni gua ta caye ! telan solube pun sbb aku da betul2 ta selesa dgn idung aku nie . da la aku ada misi untk ari ni . takan dgn selsema aku nk terus'n agenda ni ? eh kene ! terus kan ! 

Oke , lagi pun aku sangat tidak gemar'n obat obat ni ! siyes . Bagi aku ubat ibarat gule gule ! Ok , if aku ta sehat pun aku ta kan amik obat ! brrrrr . if aku amik obat pun belum tentu baiknye dalam mase 1 hari . 2 3 ari jugak . sama seperti aku ta makan obat . weh mija ! obat tuh kan bagi vitamin kat kau .  LALALALAAL ! Sambil buat muke toye , ade aku kesah with obat obat ni ? Saje je nak emo pasal ubat d pagi hari !


OBAT-OBAT PENIPU ! BUSUK ! BURUK 
Ni kalau dr ROZMEY bace ni , marah nie =p ( ape kene mgne ng die )

Thursday, January 6, 2011

Hari hari cekgu tido !

yer , topic kite pada hari ni tido ! tido itu nikmat . dan aku rase benda paling nikmat d dunia ni TIDO . kau tido tepi jalan pun nikmat doh , if mate da berat gile . lantak ah ada org nk kate kau gile ke ape kan . sb kenikmatan tido tuh paling penting ! oke sudah . aku bukan nk cite pasal tido tepi jalan mahupun longkang !

Ramai bertanya pada saya : eh kau mengajar ta tido ke ? kau ta mengatok ? macam tipu je kalau kau ta tido . Dulu mase kelas kau SETIAP hari tido walaupn kau duduk depan ! macam kelas tuh BAPAK SEDARE kau punye . ewah ewah , aku sekeh gak kang mulut PETIR ni .

Dan mase pratikal d sekolah kebangsaan selayang baru 2 dulu pun aku akan tido ! lepas mengajar aku akan meletak'n kepale d atas meja , lalu mate akan menutup sedikit demi sedikit . yeeeh ! nikmat dowh .. dan kini , aku begelar Guru semula ! yeeeh , Hari hari bangun pukul 6 . pukul 6 ni tyme aku sedar . Betul-betul bangun dan terus pegi mandi 6.15 BAHAHA ! Amik mase 15 minit nk lepak2 dulu .

oke gerak pegi mengajo jam 7.00 ! awal ? biase la ! aku kan guru yang berwibawa . dan d segani ! eceeeeh , mule mule je ni aku rase . masuk bulan ke 2 , 7.30 tepat aku terpacak ! siyes siyes siyes , mate aku sangat mengatok ! wuaaaaaaaaa . Bile mengaja aku menguap jugak ! tapi aku menoleh ke white board . Walaupun ntah ape ape aku tulis kat depan tuh . dan semalam aku hampir terlelap ! BAHAHA . masyallah mija . tolong la jangan bersikap begini . kau tuh contoh ! oke oke , aku janji aku xnak terlelap lagi . aku akan pasti'n aku lempang muke aku setiap kali waktu mengajo .

okey , memandang'n aku nie mengajo tyme pagi sahaje , jadi aku sangat seronok la ! kau pun faham'n ? balik bole tido lah . Balik je mengajo aku sambung tido ! super nikmat gile ah . Cepat cepat aku lock pintu ! dengan baju kurung penuh ayu la konon , aku terus tido ! Nikmat !

Takala aku tido , ada je "penganggu tido" . siapa ? ta perlu bertanye ! penganggu tido sudah semestinye HP . di dalam hp tuh sape ? hah ! tuh masalah tuh . aku nk terang'n pun susa . bukan kau kenal pun ! ada la orang  yg suke ganggu bile aku tido ! so ? wajib aku mara ? ta kot . kesian ! bile da bunyi , mule la rase nk bengang . Tapi bengang pun ta ke mane ah . alih alih , campak hp aku kat tepi !

Bagi aku , tido adelah nikmat ! dan hobi aku mase lapang juge tido ! Before ni if x keje , paling awal aku bangun pukul 10 ah , Paling lewat 11 , dan bile pukul 11 tuh la mak aku da terjerit-jerit nak bace yassin ! brrrrr . oke , ape ape pun bile da kerje ni aku kene latih diri bangun awal . yela , da tua tua bgun lewat lagi ! kang da kawin , ada anak-anak kan senang . eceeeeh , gatai kau eh mija !

p/s : HARGAI la mase tido . Tido itu waktu keemasan !

TV rosak

Sedang nyenyak aku tido d buai mimpi syaitan , tibe tibe terdengar guruh yang sangat kuat ! dummmmmm... ! erk , mcmni ke ah bunyi kilat ? lantak ah ! Dengan gaye rambut samurai , aku pun kelua dari bilik sambil gonyoh-gonyoh mate . then duduk d atas sofa mcm org hilang akal . aku pun bangun lalu membuke suis tv ! eeee ! aku lupe plak , tv ni baru jahanam tadi kot . Before ujan tadi , t.v ni meletup ! Lagi kes bosan hinggap kat kepale aku ni , dah tuh camne aku nk tngok cite " Tiramisu " . Nak tunggu " repair" mmg berkurun ah . Berbulan la tv ni kat uma dan buang duit je klu repair pun . aku mencadang'n pada mak aku tadi " ni nak kene beli baru ni mak " . mak pun menjawab " ah , baru-baru pun duit , ni gaji pertama kau beli tv la " . Tibe-tibe muncul " $ " kat mate aku . wow ! mane bole mak . gaji pertama nk bayar ptptn lagi , Tenet lagi . konon alasan lah nie ! si mak pun reply " bape sen sangat la ptptn kau tu nk d baya, mak bayar ptptn kau bulan ni , kau beli tv bole? " BAHAHAHA ! bijak mak aku ni dah bajet duit gaji aku . haha ! haish .. aku mati akal ! tibe tibe , aku ternampak wajah si kakak yang cantik jelita dalam kepale aku ni . " mak , tgu orang kaye balik malam ni , mak bincang la ea " hahah ! mak aku pun pandai menangkap ape yg ade dalam kepale aku ni . mak tersengeh !  " pandai la kau tuh , duit exam kau dulu sape bayar ? duit Tenet? bill api air and cukai tanah die yg bayar tau . Banyak da die berlabur "  . tibe tibe , macam kesian plak . mak mak ! dapat idea da , ape kate mak p cucuk duit pencen ? haha ! nak simpan banyak-banyak buat apo . Gune la sikit . hehehe ! aku gelak mengade .  huh , mak aku pun balas balik pantun aku ni " itu mak xnak usik, nak rase duit kau jugak" . GAGAGAGAG ! sangat lembik da otak aku ni , aku pun jawab utk kali terakhir " bole lah bole , tgu gaji yang ke-4 la mak , skg ni nak pakai duit sikit . tau tau , pomish " terus aku melangkah kaki ke dapur ! aku terdengar sayup sayup suara mak d ruang tamu " gaji ke-4 ? 4 tahun pun belum tentu " . BAHAHAH ! aku tergelak sendiri kat dapo . mak ni nak menang jugak . heeheh . 

p/s : semalam punye cerite / duit tenet aku jugak yang baya if ade duit lebey . kadang2 klu gado , tade sape nk bayar . brrr .

Wednesday, January 5, 2011

Cat Rescue

Lepas bangun je dari tido ! aku lepak d luar rumah sambil minum kopi with my mum . santai abeh ah . cicah biskut ! walhal  tga ujan ni . Langsung ta takot dengan guruh tuh . ah , bedal la . sambil layan kopi , aku menghirup udara segar bugar . angin bertiup sepoi sepoi . Mase ni la nk layan feeling . mase ni la nk rindu sama kawan-kawan . Sambil minum-minum , aku terdengar suara " meeow .. meeow " . eh eh , tuh suare anak kucing ? ni mungkin anak si kelabu , si kelabu ni baru je beranak ! dapat anak kembar 4 ekor . Tapi si kelabu ni , mereng sikit . suke bawak anak merata-rata . Padahal aku da siap'n uma da utk mereke ni . eee ! aku n mak aku pun mencari anak kucing tuh . " mak mak , kat mane eh arah suare ank kucing ni " . mak aku suruh jenguk d paga uma jiran ! aku pun jenguk la tanpe payung  . Elek ar , aku pun ta mandi petang lagi ni . BAHAHA ! " MAK !! ni ade 4 ekor anak kucing tersepit celah pagar ni " mak aku pun terus berlari ! " mane mane " eh ! mak ni . mak tayah la datang . mak duk bawah bumbung . Bia kite je amik kucing nie . Gile ah , da la paga batu , sempit lak tuh . tape , aku yakin badan aku yang selapis ni boleh masuk celah pagar nie ! uh , dengan semangat ni , aku amik kerusi dan panjat pagar umah jiran . Nasib jiran tade ! ni klu ade ni , mau die bebel ape bising-bising nie ! lantak ah . aku nak selamt'n kucing aku kot . klu die mati , aku salah'n jiran . hahaha ! oke , oke dengan semangat yang kuat aku menjunam'n badan aku ke pagar sebelah . lalu aku mencapai sekor demi sekor . ya allah , keciannye korang ni . apesal la ibu korang ni mereng sangt . Bawak anak bersiar-siar dalam hujan . Badan sume ketar ketar je ! da la kucing-kucing ni duk dalam air . air di paga uma jiran ni bertakung . haisssh ! ni klu d bia'n ni , mau mati kembung perut ni ! aku pun bersih'n badan mereke dan lap dengan sehabis baik , lalu sumbat dalam rumah yang da sedia ade ! aku pun mencari ibu kucing ni ! puas jugak aku cari mase tengah hujan tuh . kuyup pun kuyup la  ! ttbe aku ternampak ibu die kat belakang uma ! aku kejar dan terus mengcekup leher si kelabu ni ! dengan bengang , aku jentik telinge die ! degil ! suke buat kepale sndiri . Sebuk berjalan cari jantan , anak terbiar ! aku pun sumbat mak die dalam rumah , anak-anak die msti la nk susu ! eeee , dengan perasaan marah aku letak batu bate atas bumbung umah mereke agar mak die ta klua sampai besok pagi ! kau nk berak , berak dalam tuh ! grrrr , bengang ni . 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...