Wednesday, July 20, 2011

Ajal di pagi Rabu !

Mati kau  !

Mati kau  !

Mati kau CICAK ! 

Ha . lain kali jangan cari nahas dengan aku . Ke hulu ke hilir aku nengok kau ni berlegar-legar .

Kalau berlegar ta kacau aku tape . 

Ini kau dah mencabul kehormatan aku ! 

Kau masuk dalam lengan baju aku ! ok fineeee !

Hamik kau !!! sliper berbulu kat kaki aku hentam die ~ 

Mati kau . mati kau !

p/s : Aku lebih sanggup di telan buaya hijau dari di sentuh seekor cicak !

Monday, July 18, 2011

Bual-bual kencang

Assalamualaikum ! Permulaan bicara 10 jari , ingin meminta ampun jika ada salah dan silap . * Aha . kemain ayat kau ni .

Weyh kawan-kawan . Tinggal beberapa minggu sahaja lagi kita akan menyambut " Bulan Ramadhan " . Bulan yang di nanti-nanti'n oleh umat islam . Ta tau la pulak kalau ade yang ta penah menanti bulan ini . Bertaubat lah ~

Act ini tahun kedua kami akan berpuasa tanpa Abah . sedih , sayu itu pasti  ! Tetapi yakin , kuat itu sudah bersemai dalam diri kami ;) we Redha ! yup Redha. 

So macam-macam dah aku plan ni untuk puasa akan datang . Yang penting puasa bulan ni , aku cuba untuk terus berterawih penuh . Boleh ke mijah ? kau ni cite gebang kadang-kadang . entah cukup 10 kali ke ta terawih kau tu . Menyampah pulak aku denga ayat aku sendiri ni .

Erm , ape pun tahun ni aku cuba lah rajin-rajin kan diri membuat kuih raya . Kuih raye ape gile kau pandai buat ? hahah ! ni wa panas ni . Diri sendiri cakap macam ta yakin . 

Haaha . silap orang bai . Dulu zaman-zaman sekola and zaman belaja kat U dulu , aku lah orang paling excited buat kuih raya .Kuih ape ? macam-macam kuih . Aku sendiri ta tau name . Kadang-kadang main bantai je .

So , for this year i will try to make " kuih raya " . who wants to make a reservation ? kah kah . nak rase kuih raya dari air tangan aku and kekerasan kuih raya sila lah PM me . haha ! awal-awal lagi dah lingkup bisnes .

AND AND ! wut colour baju raya for this year mija ? aduhhh . diz is 1 big problem . setiap tahun , ni je lah masalahnyeee . pening nak warna ape ! errrm putih ? ermmmm .. macam teringin ! sebab setiap tahun aku idam'n warna ni tapi asyik ta jumpe yg awesome je ! heh !

p/s : Tayah kau sebuk sangat la dengan kuih raya and baju raya kau tu . Puase tu kau try cukup'n sebulan ! CABAR ! hahaha .

Wednesday, July 13, 2011

Kau Artis ?

Pagi tadi , tepat jam 7.00 pagi aku keluar rumah.  Berbaju kurung cokelat , berbunga pink biru . Eceeeh ! manis la tu konon .

Elok sahaja , nak keluar simpang rumah aku , aku terserempak dengan artis kacak . Berkereta mewah hitam , dan itu sangat lah ta awesome pun .  Kereta sport ta silap aku . kereta ape entah . Macam bentuk Batman pun ado .

Si mamat ni pun , dah nampak gua kat depan tu nak kelua simpang die boleh nak masuk simpang aku ni . Jalan dah la sempit .Jalan sempit sebab orang2 sini buat rumah besar2 , sekali parking tade ! itu yang parking sampai tepi jalan . Nak kelua masuk pun susah ! dem !

Jadi kami pun bertembung dengan 4 biji mata . dia pandang aku , aku pandang dia  . Masing masing tanak mengalah . Dan gua takan reverse sebab tu jalan aku . Aku tunggu sampai bile die nak usha sebegitu sekali .

Eh eh , Mamat ni . Gua tahu lu ARTIS . lu kerete besar , lu kacak . Tapi tade makne aku nak respek orang penting'n diri ni . So gua pun buat muke garang lah . Gua tanak senyum . sambil gua mengangkat tangan macam " menghalau " . haha . act aku nk suruh die reverse je . aku ni berkerje ! die tu cuma nak balik rumah je pun . So jgn buang mase aku kat simpang jalan ni .

Nasib baik lah die sedar itu salah dia . dia pun reverse dengan muka sekerek-sekereknye . Mulut senget2 macam Mail lambung . Gua sempat lah menjeling , mase gua dah lepas simpang tu . Nasib die sempat bagi senyuman . Wa pun senyum la dengan muke macam nangka busuk .

P/S : kau artis ke , ape ke . itu jalan aku . HAHAHA . Bbye .

Tuesday, July 12, 2011

Kabur

Kabur ..
Segalanya Kabur ....
Kita Masih Buta Dan Alpha .
Kita Masih Menganga ,
Menerima Kezaliman ....

Kabur ..
Mata , Hati Terus Di Perbodoh ...
Suara Kebenaran Hanya Di Bantah ..
Kuasa Mengaburi Mata .
Semua bermula Bertiti kan ,
Harta Dan Nama ......

Kabur ...
Propaganda Media Terus Mengasak ..
Yang Benar Hanya Di Bungkus ..
Yang Zalim Masih Di Sanjung ,
Masih Di Rakus ...

Perit ...
Biar Kosong ..
Biar Tak Nampak ..
Kekejaman Terus Meledak ..


By me !
P/s : Gua semakin Benci Media + Politik bertopeng . GUA BENCIK ! bye ;p Layan usop sontorian best lagi !

Sunday, July 10, 2011

Kawan baik ~

Kawan baik macam-macam kategori ade . Kategori pingat emas , perak dan gangsa . Kalau bole nak yang emas la kan ?

Bagi saya . eceecee ! baik pulak guna saya saya ni . tukar ! Aku ... ! Ok bagi aku , kawan baik ta perlu ramai . Cukup lah sekadar 1 atau 2 . Tapayah banyak-banyak . Bukan ape , semak lah nak ingat name ramai-ramai .

Oke , lagi satu kalau kawan baik terlalu ramai , MEMANG susah kite nak faham perangai sorang sorang . Yelah . Buat ini ta kene , asyik kene kondem je ! yang ni pulak buat tu ta kene dah kene mengumpat . Biase bro bende-bende gini . Kalau kawan dah ramai , mula la timbul ta puas hati . Kau puak ni , aku puak ni ! haha . kelakar jugak aku tengok orang hidup nak berpuak je .

Kawan biar ramai . biar beribu , tapi best fren biar satu ! Gua pegang falsafah tu sampai skg der . And secara jujur nye memang susah kite nak jumpe kawan yang betul-betul kawan ! SUSAH .

Motifnyeee sebenarnye kat sini , aku hanya ada sorang Best fren , yang secara keseluruhan die mengerti ! die tahu ! die faham ! die kenal ! die rase ! die jugak lembab kadang-kadangnye ! haha . Gua perkenal kan Nur Amalina Yang sering gagal dalam percintaan ! hahah .

Gua nak bagi tau lu amalina , gua sayang lu tahap melampau . Dari sekola kite start together sampai lah ke hari ini . Gua ta hairan lah kalau satu hari nanti kite bole jadi madu ! AHAHAHAHAAHAHAH . kau nie miza ! merepek sangat . haha .

Hah , pic da terbukti kami ni saling sayang menyanyang antara satu sama lain ! Gua pun ta faham kenape aku kelihatan Manje sangat dengan kau mase ni . GELI ~ hahaha . bye !

Thursday, July 7, 2011

Panggilan

Uh .. ! buat itu ta aman , buat ini ta aman . kate Malaysia aman damai ! slogan ni buang je la ;p hahah ! eh aku ni ta baik betul la . Bersyukur yer Nurhamiza . Kau ni bebal sangat kadang-kadang . Amik kau !


Bukan ape . aku streeessso giler bile ade panggilan yang aku rase mcm nak cekik cekik je . Pertama , konon-konon call cakap salah nombor . Ok . accept je la alasan tu ..


Ke dua . dah tau salah nombor apehal la kau ni call aku dari semalam ta henti-henti . damn ! Gua tenga keje pun lu bantai call . tu tape lagi . Paling hangin , gua balik keje nk rehat kejap pun lu bantai call ! eeeeee ... Entah ke berapa ratus la kau ni call .


Hai . HP ni da penuh nombor-nombor ekor . sape nak ? hahah ! aku ta jahat la .


Hangin nyoo . oke . off Hp senang . But gua ni orang paling busy tau ta kat Selayang ni . Mane bole off HP . Buat nye dato datin ajak mesyuarat . camne ? ha . ta bole penting'n diri jugak ;p Oke aku on balik hp . MAK AI ! kan da cakap . Aku ta bole off hp . Tengok . gua dah terlepas satu peluang keemasan .. Orang nak bagi makan free kot ;p hahah ! cissss . tape teha . Nex time haha !


Okey . aku rase rase lah kan . ade di antara kawan-kawan yang dipercayai telah pandai-pandai dan bijak bagi nombor murah aku ni pada UMUM . damn ! dapat tau memang aku tumbOOOOk muke . ( alahai kau ni mija . gengster la sangat ) man lambung pun ta segengster mcm awak ni miza ;p


P/S : salah satu sb aku ta suke panggilan mcm gini , menyebabkan bateri hp aku low la wey ! Ingat aku rajin cas hp ke . 3 ari sekali baru cas tau !

                                            Gile lame enteri aku tade muke sendiri . haha ! bye

Wednesday, July 6, 2011

Daun dan Ranting

Daun ..
Hanya manusia lalai
yang ingin kan ini .....
Bisa rapuh ... Bisa jatuh
Sehela nafas terkubur .
Ia tetap hancur ....

Ranting ..
Hanya sahabat daun
Tika kehijaun menyekar ...
Tika urat menyegar ....
Ia tampak akrab .
Sekejap ..... cuma
Bila hitam mula memekat ... Kelat ..
Ia melepaskan pergi .
Ketawa ....
Dan itu pasti ....



Jam berdetik 21.33 , takala ini aku sedang menonton bola , selangor vs perak .

Tuesday, July 5, 2011

Kalau

Kalau nama boleh di tukar kepada nama Orang orang hebat . Pasti gah . Tapi itu kalau ..

Kalau aku boleh terbang .. aku akan cari ketulan-ketulan batu di bukit-bukit Tinggi . Tapi itu kalau ..

Kalau aku terus berbicara soal ini , yang sudah pasti kalaunya .. pasti kau tidak bersyukur bukan ?

Ah sudah ! Aku bosan berbicara soal kalau ....


Merangkak dan merengek semula ke alam sastersa yang telah lama aku tinggal kan . Biar rapuh ...

Saturday, July 2, 2011

Bila aku tercabar .

Enteri kali ni mungkin berbau hangit sikit . Gua ta suke enteri hangit2 ni . Sebab bajet gua ni macam gengster lah kan . Act hati aku ni penuh satu perasaan Yang paling nipis .

Diam . Selama ni aku diam . Biar lah perkataan itu menyakit'n hati , Aku tetap diam . Tetap !

Aku bukan orang bodoh yang nak melawan . BUKAN ! dan memang bukan SIFAT aku .

TAPI Kalau Gua dah sakit'n hati orang ini bermakne hati gua dah betul betul SAKIT .

Kenapa perlu aku jage perasaan orang , sedang kan hati aku macam sampah korang buat ? Aku penat . korang faham ta ? pernah faham ? ta kan ? dan SAMPAI BILA-BILA TA KAN FAHAM !

BERKORBAN ! pernah nampak aku berkorban ? pernah ? Atau Buat buat ta nampak  ? Atau nak tunggu aku sembelih diri sendiri and di jadikan hidangan atas meja . Mungkin macam tu ?

AKU PANTANG PENGHINAAN !

Aku akan diam ,bila marah ~  tapi bila aku tercabar jangan tanye kenape kau ni macam ni ? jangan tanye !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...