Sunday, May 22, 2011

Cerita semalam ;p

Semalam hari sabtu , tapi enteri ini di catat pada hari ahad dan ini bererti semalam aku malas sangat . Hari ni aku rajin . oke , ini nak cerita pasal semalam tau . hari ni tade cerita best , cume tadi teman mak gua pegi NSK , ala sebelah pasar borong yang pames tuh . ah Buat ape ? ahaha , usha Nepal and bangla lah der . haha .

Oke , hari ni gua rajin nak add beberape picha yang telah di snap semalam oleh photographer a.k.a member gua . for me Fhir is awesome . maksud aku dari segi die snap picha . collection of picha's on facebook si fhir so  interesting . Ta caye try view blog die yang ni Fhir Blogspot . Gua cukup tertarik dengan gamba i.r mamat ni . Setiap kali die tag gamba i.r gua akan cilok seketul dua untuk di jadi'n wallpaper lappy gua yang usang ni . Bagi aku , aku suke akan gamba yang ala-ala nampak seolah olah hidup dan sedang bercerita . aku suke !

Di sini gua show'n beberape ketul gamba . Sekarang ni aku lebih suka uplod picha die Blog sebab .. entah ! ta tau sebab ape .

                                                                             

so gamba-gama yg d snap oleh fhir so fresh ! gua suke . walaupun aku tade lah cantik mano ah ! keep it up fhir. oke . dah la kot . kang kalau ade penambahan , aku add je la . hehehe . oke bye ! ape ape pun gua bukan model tau . ni just tolong si fhir ni mantap'n permainan die dgn camera !

Thursday, May 19, 2011

catatan pertama tentang MOVIE !

Oke , aku rase korang pun da tau la aku nak merepek ape . Pada mereke yang da tgk status terbaru aku d fb yang baru d update , mesti tau la ! haha . oke . 

Oke , ini catatan pertama dan terawal . dan mungkin terakhir tentang movie . MUNGKIN la wei ! *sambil tunjuk gigi .

Filem " Nur Kasih " . yeeeh ! itu la Filem yang gua lepas tengok tadi . booking tiket pun last minit kot tadi . so bagi mereka yang jeles ta dapat tengok , ayt ni la die bagi " comfirm penuh, tayah tengok la " . Ni myza bai . myza ta penah putus asa . Aku try call GSC banyak-banyak kali . Tapi ............. ! cam ape je . busy manjang . Berkat kesabaran aku macam NUR dalam filem Nur Kasih tu , aku pun berjaya melepasi talian . dan terus booking tiket ! haha .BERJAYE !

So ! dengan semangat la kan , aku pegi OU . Pegi pun time org sebuk berkerje . Memang parking pun senang la ;p haha ! yang keje tuh , tengok je la esok luse . Tu la untung jadi cikgu ni . hehe !  

Aku berharap sangat la Filem ni ta mengecewa'n ! masuk-masuk je wayang  aku dah excited da . excited bukan ape . excited tengok iklan je . Memang aku bayar duit wayang tuh utk tengok iklan je pun ( perli ) .

Oke , start je cite tuh . siyeees best ! aku malas nk cite lebih . korang tengok la sendiri . Dan ini filem pertama la yang membuat'n air mate aku menitis . Before ni , jgn harap la aku tgk movie nk cry cry ni . Tapi tadi TER .. ! heheh . ta sengaje oke .

 lalalalal , entah ape aku merepek malam ni ntah . mcm tade idea la . tapi nak jugak eksyen yang aku da tengok ! BYE ! Heehehe .

p/s : Pegi la tengok . haha .


Monday, May 16, 2011

Happy teacher day for me and all teachers !

Britttttt ! heheh . ni bunyi wisel la ni tande hari guru . syok sendiri je kau ni mija . siap buat bunyi bunyi lagi . Lantok den la . ahah .

So , Enteri kali ni berkaitan Hari guru ! oh yeeeesh , before membebel banyak-banyak aku nak ucap'n SELAMAT HARI GURU pada semua guru guru di malaysia , di luar negara dan paling penting guru sekolah gua la . dari gua Tadika , rendah and menengah . Tanpa mu guru , aku pasti tidak akan menjadi guru . hah , ni baru la kene ayat ni .

Tadi mase kat sekola sambutan memang ceria and Fun gile ! aku ta expect bende ni meriah sangat sangat . cume alar kadar la . Langkah je kaki aku ke kelas budak-budak penuh bawak gift and makanan sedap-sedap . Family hampa semua ni baik-baik belake kan . serius aku terharu !

Cekgu miza .. cekgu miza . ni hadiah . mak saya kasi . ha ! Macam-macam dialog la ade pagi tadi . Mak kasi la , ayah kasi la . Diri sendiri kasi la . dan macam-macam kasi la korang kasi kat cekgu ni . hehe . ape ape pun saya  nak ucap'n thanks for da gift . Really appreciate . Rase terharu sangat ;( 

Hadiah-hadiah yang awak semua kasi kat cekgu tu , cekgu simpan baik-baik . sampai cekgu tua . yang boleh guna cekgu gune . Koleksi paling banyak aku dapat " Pen merah " hahah . Tau tau je korang ni pen merah cekgu dah habis . hehe . Pen marker je tade ;p heheh . thanks lagi sekali .

Makanan yang terhidang pada hari ini sangat lah menyelerakan . perghhhh ! gemox gemox . haha . Itu aku makan , ini aku makan . hehe . Kek untuk guru pun sodap ha . siap tapau bawak balik . Banyak jugak di tapaunye . Rezeki jangan di tolak kan !

AND ! haha . Teng teng . i got something yang agak menyeprise kan aku lah . Aku dapat bunga ros sejambak ! Jom nyanyi kejap . " sekuntum mawar merah .. " . ok stop ! haha . itu je lirik aku tau . But ini bukan sekuntum . ini berkuntum-kuntum  ha ! Balik je dari kelas tadi , elok aku tenga ajar tusyen . ade call dari mat bunga . die cakap ade bunge untuk cikgu miza .

Mau bergaduh-gaduh mesra aku dengan tukang hantar bunga tu . aku cakap die tipu la . Nak main main la . Aku siap suruh die ngaku " baik awk ngaku awk ni sape sebenarnye . Tayah la main-main . Bunge ape pulak sy dapat ni . Ta penah-penah ade org anta bunge , baik awk ngaku je la . sy busy ni " <--------- hahah . lebih kurang mcm gini la ayat aku kasi kat si penghantar bunge tu . Ta pasal-pasal die kene " penipu " dengan aku . sorry bro ! last-last die suh aku datang kat sekola tu . die tunggu depan pagar . Aku pun sahut la cabaran die .

Sampai je aku depan pagar sekola , perrrrrghhh ! mau MALU aku . memang betul la die ni si penghantar bunge . sebesar-besar bunge tuh die tatang bagi  kat aku . hahah ! but from whom ? i dunno ! Tertanye dan terus tertanya ! ape ape pun thanks la !

                              Eh sape kasi ni . ngaku cepat !                            

Ape ape pun hadiah hari ni banyak ! ehe ,ta cukup tangan nak bawak . T'pakse isi dalam kotak . Hadiah pertama yang aku guna'n pada hari ini ialah Sejadah . Sejadah from Nurin sabrina ! Terharu betul ! dah lame ta dapat sejadah baru ;) alhamdulillah . 

Btw thanks pelajar pelajar kuh ! hadiah paling bermakne ialah kamu semua . Cukup lah melihat kamu semua berjaya , dan itu hadiah paling paling berharga dan mahal .i hope one day , kamu semua masih ingat cikgu mijang ;p heheh !

Ta lupe juge pada kawan-kawan , sedare mare , my sayang , my lovely , my family and segale dot com dot my yang wish happy teachers day tu ;) appreciate ! haha . mesti korang neves / pelik kan dgr ayt my sayang or my lovely tu . haha . lantak la . blog aku kot . BAHAHAHA  ;p bye !

p/s : Terharu .
 

Saturday, May 14, 2011

Aku Tak Pekak

Enteri ni di tuju khas pada kawan yang ta serupa adik beradik . Memang la . Baik macam mane pun kawan ta bole bertukar jadi adik beradik . erat seperti adik beradik tuh buleh aih .

Oke , semalam gua betol-betol rase kecik hati . ta la kecik hati mane . Tapi tersinggung . eh . jangan risau . aku tersinggung cume 2 saaat je . dan korang patut beruntung ade kawan mcm aku .

enteri ini bertajuk " aku ta pekak " . kau faham ? memang la ta faham . aku ta citer lagi ! oke , mule-mule si Fairuz ni wall aku , den die berkate " Biar buruk janji jangan pekak " wut da HHHHH ! oke . ade lagi . lepas itu di ikuti Amalina dengan ayat sebegini " Muke cantik tapi pekak " dan terus lagi di bahan oleh Arina kurus kering dan Epit .  ni nk sabotaj la ni ? blah ! hahah . der gua ta cantik ;p

oke , Sebagai kawan korang yang jenis ta amik hati dan lagi baik hati , aku pun layan'n kerenah hampa . dalam hati aku berkate " do i care " . kah kah . siyes woi ! Ta sangka hampa punye busuk hati . hehe . joke je oke . seee , aku masih jage hati u olssssss ;p hahaha !

Siyes , aku ta amik hati pun . dan aku tau ini cume gurauan semate . Tapi yg lebih fade up'n aku ade la sorang hamba allah ni inbox aku , dan bertanye " ohh .. i inbox u patut la rep , pekak rupenye " then gua dengan baik hati rep " oh , pekak ade kene mengene ke dengan inbox ? i pekak bukan bute  " haha ! malaun betol la .

Sebalik cerita kepekakan'n aku :  sebab semalam mase lepas jogging  dieorg ni bercerita pasal ape ntah kan . so aku malas nk layan . better buat pekak . hahaha . sampai dieorg naik hangin . BAHAHAHA . ape la korang ni . ta bole idup eh tanpe aku . baru ta layan sikit dah emo . bebel la korang sorang-sorang . lebih baik aku dgn dunie pekak aku . haha .bweeeeekkkk ;p oke ni gua terbit'n 2 keping gamba mase jogging semalam . dan juga sebelum dieorg bengang dgn kepekakan aku ;p

                                           
p/s : kalau ade orang ckp korang pekak layan'n je . dieorg bukan ape . tenga bengang tuh ;p . aku sorang boleh menang , ini kan pulak korang yg ramai . yees ! mija ! mija ! hidup mija ! eh ari isnin ni hari guru , ade sape sape nk buat kad ke untuk aku ? ehhehe . oke bye ! 

Tuesday, May 10, 2011

Done !

Alhamdulillah . akhirnye kertas exam utk murid-murid setel . tinggal muke depan je belum type lagi . elek la , itu bole buat dalam mase 10 saat je ;p

Oke , alhamdulillah ! jiwe rage aku sangat tenang ;) tenang dan damai .thanks kepada-NYA . bukan ape , sejak kebelakangan ni , aku rungsing sikit . Entah ape aku rungsing ta tau la . Maybe keje kot . paper itu nk buat ini nak buat . but sokey . itu semua dah setel .

Serius , bile banyak keje aku paling ta suke dok mengadap je keje tu sampai ta tutup mate . not my style ! lagi banyak keje aku ade , lagi banyak aku bergerak . i mean kelua berfoya-foya . oh no ! bukan bukan . Mase saat-saat gentir ini la , aku sebuk menghadiri kenduri itu ini . Sukan sane sini ( badminton ) hehe . baru je start main balik . oke , dan paling penting . port yang ta bole lari dalam jiwe aku " Taman metropolitan " 

Tempat ni more den better dari shopping complex ! Bile kat sini , aku rase separuh " Tension" aku buang kat sini . haha . bile tengok bende luas , automatik otak aku pun jadi luas dan semakin meluas . sebab tu gua suka sastera * oke . tade kene mengene dengan sastera dalam hal ini . plssss jangan merapu ok .

                                  Oke macam biase . ade gambar untuk enteri kali ni . hehe . 
                          oke edit punye edit , aku rase jatuh cinta dengan tone die yg ni ;p hehe .


For da last : Nak pesan ni pada awak , if kite tension or berada dalam keadaan tertekan jangan mudah putus asa . ingat 1 perkara . tiada ujian , tiada kekuatan . Dengan ujian dan cabaran la yang akan membuat'n kite lebih kuat dalam melawan segala halangan . ingat ! jangan sesekali kite lupe pada yang MAHA ESA . kerana DIA lebih berhak dari segalanya .     *senyum selalu yer jike ade prob pun . sebab senyuman dapat membantu setiap masalah yang di hadapi ;)

p/s : Hari ni Malas nak merepek macam entri lame-lame tu . at da same time kene serius juge yer . * ade la sikit merepek tadi ;p

Tuesday, May 3, 2011

Campur punye cerita ! haha .


Pukul 5 petang tadi aku baru bangun tido . setelah sekian lama menguap dalam kelas ;p akhirnye nikmat tido aku kecapi jua . haha !bak kate Mahali Jasuli awk tuh kuat tido . Die ta tau die lagi kuat tido ! da la kuat tido pastu kuat makan pulak tu . ahahaha ! nak marah ? marah la . hehe !

Okey , lepas tido je tadi gua mandi-mandi dan menunaikan kewajipan kite sebagai umat islam . and then aku mengadap lappy and "terserempak" plak pic fav aku . hehe . Pic baru ni . haha . nak eksyen kejap ! haha .

                                                                                   kreadit card to daniel . hahah !



QAISARA

Oke , perkenal'n ini qaisara . panggilan manje utk si comel ni ca'ah , suke hati aku je nak panggil ape . Rindu die . sangat sangat ! pic ni d ambil mase die kat  IJN aritu . die sakit jantung ;( tapi ceria kan die ? padahal baru bape hari ni kelua ICU , but aktif die bukan main . habis dengan aku aku die hentamnye . hehe . Rindu die !! wehhh ca'ah , untie nak main logo same-same ni . melompat-lompat bile si untie myza ni datang . eceece , "untie" geli aku ! eh dah mmg untie kot . takan akak lagi .datang la KL cepat . alhamdulillah die pun da kelua wad and now die kat sabah . weeee jauh betul ! mesti korang t'tanye2 kan die sape ? sape budak comel mcm aku ni . kan kan ? haha ! act die anak buah member je tapi aku da ngam dgn ca'ah ni !   lagi pun i luv kids . al maklum lah , kat umah ta penah ade adik kecik . paling kecik pun 19 tahun skg ni . takan da 19 tahun aku nak belai-belai manje ? haha . takan nak ajak main logo lagi ? umur dgn aku pun da lebih kurang je . 19 tahun and 22 tahun ? ta jauh mane la ;p ta la tue sangat pun ! hehe . oke la , semoge ca'ah cepat sembuh ;) always doa'n kesihatan ca'ah ni ! misssss you ca'aaaaah !!! Get well soon yer sayang .

p/s : heheh . ade 2 cerite dalam satu tajuk . lantak la . blog aku ! hehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...