Monday, October 31, 2011

love #2

                                                            Celebrte beday buat kali ke 3 ;D


Thank dayang-dayang ku ;D Mak gua pernah pesan . Kawan la berapa ramai yang kau nak . Tapi cari la kawan yang boleh menangis sama-sama . Jangan cari kawan yang jenis pakai buang . Asal kau senang semua keh keh keh kat sebelah . Bila kau susah semua chaw chaw chaw kat luar ! Ok bai .

Friday, October 28, 2011

22 Tahun masih bernyawa

Allhamdulillah . syukur sangat sebab aku masih d beri nafas yang baik . Di beri kemudahan yang baik dan d kelilingi orang-orang baik . Insya allah semuanye baik hendaknye .

Tu dia aih , ekonomi naik turun pun aku masih kat malaysia . Berlaku kekejaman dunia pun aku masih di beri perlindungan . Alhamdulillah . 

So kat sini aku nak ucapkan thanks beribu juta million dollar kepada kawan-kawan yang wish beday . Seserius aku terharu . Walaupun ta dapat balas komen2 korang sume , aku tetap berterima kasih . Perghhh , ayat aku ni dah macam artis nie . Pui pui lah !

Rase macam orang wish congrts untuk berkhawin pulak . keh keh ! And so so so sorry pada kawan-kawan yang call pada tenga malam , tapi ta di angkat sebab aku dah tido . Biase la depabali aku tido awal , sebab esok pagi nye nak mandi minyak . hehe ! - Joke- .Padahnye beday aku time depabali Ni ,  Kat hp ni depa dok wish depaballi je . Hampir aku nak jadi shreek kot ;D

And sori gile sebab ta dapat call semua kawan-kawan dari zaman hingusan . Walaupun dapat panggilan free tapi masa aku ta penah nak free  hehe . Ta sampai 4 orang gua call dalam sehari tu . Selebihnya kakak gua take over .

Thanks jugak pada hadiah yang d beri . . Ffuuuh rase macam nak menangis . Dapat kad beday yang comel-comel belako . adui . Kad tu kalo buleh makan , den nak makan jo ha !

                 Kau memang suka buat surprise zakuan ! Thanks juga pada doctor wong ( tiada dalam gambar )


                                                           Ni ha kad yang gua rase nak telan .

Gua rase ade lagi kad beday yang pending nie , Tape ! gua tunggu . Posmen yang hantar kad-kad gua ni boleh tahan hensem ;D AGAGAGA ! Hadiah selebihnye gua malas nak captured sebab biar la menjadi rahsia pribadi . Alahai . pui belagaknye kau miza . 

ThankS sayang-sayang dayang-dayang ku sekalian ;D

Wednesday, October 26, 2011

Happy Depabali Sathiya kumar !

Gua ada kawan . Nama dia buncit ! Ok ok . aku main2 je lah . Sathyakumar ! ha , itu la nama beliau ;D

Dia lah kawan lelaki India yang aku sayang Sathiyakumar a/l sukumaran ;D aduhhh ! Jgn pengsan tiya ( Nama manja , macam nama gegirl ) Aku nak tanya kau ni . Depabali mandi minyak tak ? Maruku ada buat ka ? Kuah dhal sudah kasi didih ? itu ladu sudah makan ka ? Puiii ! buruk betul slank aku nie .

Dia sabahat india yang gua boleh share roti 70sen Sama-sama . Selalu belanje air seringgit dekat pantimor mase study kat U dulu . Selau juga tarik tudung . Selalu baling kertas bila aku tertidur masa Semua kelas . Selalu jugak panggil aku pendek . FINE . aku terima . 

Tiya ni selalu kene gossip dengan wanita melayu . Dia penah cakap wanita melayu buat die tertarik . Gila suka die dengan orang melayu . Selalu jugak la kau pakai baju melayu kan ;D ape pun selama 3 tahun kita kat U , aku ta pernah dengar kau cakap India ;D Ape2 pun aku nak bagi tau nie . Happy depaballi . Sambut lah perayaan kau dengan gembira walaupun dady kau sudah tiada , tapi kasi la amma kau happy . Ok cha . depabali vartkel !

 kau suke pakai baju melayu jugak kan tiya . serius kau macam bapak orang . ok bai




* kau penah cakap depabali ta seronok ( Aku ingat ) . Ok bai . HAHA !

Friday, October 21, 2011

Sampai Hati mama

 Sekadar gambar untuk menyedarkan kita Akan tetapi ini adalah hakikat sebenar yang terjadi pada zaman ini .

Gua ta sanggup tengok gambar yang last tu . Dalam tong sampah kau campak . Rasa nak menitis je air mata nie . Kejap eh . Nak amik tisu jap . Sob sob :( Ape dosa sayang aku tu ? apa dosa die ? kau siap bole pakai lipstik lagi kan . How dare u ! ( Pening lalat dah aku tengok )

Bila manusia dah hilang pertimbangan ini lah jadinya . Nak menutup " malu " punye pasal kau sanggup menyakitkan diri , menyakitkan dia . Apa kau ta rasa berdosa pada Allah SWT ? ape kau ta rasa rugi buang darah daging sendiri ? Kalau kau tanak baby tu hadir dalam hidup kau sekali pun . Lahir kan lah die dengan sempurna .

Dia berhak melihat dunia . 9 bulan dia menanti dalam kandungan . Tapi dengan masa sesaat kau hampakan impian dia . Dia perlukan kau :(  

Benda paling indah dalam dunia ni ialah bila kita dapat tahu ada benih dalam Rahim kita . Walaupun aku belum berkhawin tapi saat ini yang paling aku nantikan :) Tipu la jika ada perempuan tanak anak . Tipu lah jika lelaki ta bangga bila mampu memberi zuriat . Tipu lah jika mereka yang bunuh darah daging sendiri hidup selamat . Kau tunggu lah pembalasa-NYA .

  " Mama .. apa salah saya? "

# Inbox la saya kalau rasa nak buang bayi sendiri . Saya sudi dan berbesar hati menjaganye dari dia menjadi kekejaman ibu sendiri :)

Thursday, October 20, 2011

Seni








Ok act dah lame saya nak says thanks kepada Faisal Abmanaf  kat blog nie . Beliau mengambil masa untuk lukis gambar nie dengan menggunakan " MS Paint Version 6.1 Windows 7 " <---- Betul ke name bende tu nie ? ah lantak la . Seni gile anda nie :) ada bakat and potensi yang besar . So bakat ni kalau di asah mesti lagi "power" Thanks dari saya .

 Oke  sebenarnye aku suka akan sesuatu seni . Bagi aku biar benda tu buruk , selekeh , itu adalah seni :) kadang-kala serabut itu unik . walaupun seni gua dulu selalu B . Bila aku Lukis pokok mangge jadi pokok kelapa . Lukis muka sendiri jadi muke jiran sebelah . Lukis kereta jadi lembu . Walau ape care pun lukisan yang penah aku lukis dulu itu adalah seni . Bahaha ! cikgu kamariah Anda masih dalam ingatan ;D !

*suka tengok benda selekeh and serabut sesuatu lukisan . tapi gambar yang d lukis kat atas nie memang kemas . 5 star untuk anda :)

Monday, October 10, 2011

Bf koma .

Sejak bf gua koma ni , hidup bagaikan katak lupa kan kacang . Ok malas la aku nak buat suspen ke ape , dia adelah lappy . Lappy ni bagi aku die lebih penting dari bf , gua bole hidup tanpa bf tapi gua ta bole hidup tanpa lappy , Lappy bukan je untuk kita bersembang dgn rakan2 , tapi paling tragis apabila segala organ dalam lappy tu semua penting , Rph , paper exam , segala borang itu ini . Dan paling penting koleksi gambar la kan . Macam mana kalau semua organ dalam tu ta bole di selamat kan ? macam mana aku nak tunjuk dekat anak anak aku nanti gambar mase muda-muda , gambar masa zaman unibersiti .  haha ! Jauh sgt pemikiran kau nie sengal . Kan ke bagus dari dulu kau sumbat dalam external je semua benda-benda tu . #Mistake !


Hah ! Jgn sampai aku cari bf baru eh ! BRRRRR . Nasib gua sayang kau , gua setia dengan kau . kau sakit-sakit dulu pun aku still bersama kau . sejak kau koma ni , hidup aku susah . Aku ta serabut pasal on9 ke ape . sebab aku bole on9 pakai Hp . teknologi dah canggih . Susah aku nak siapkan kerja . Takan gua nak pergi CC ? Membazir mase , dan paling penting membazir duit gua semata-mata buat kerja . Asap rokok dah comfirm berkepul dalam cc tu .


Agak-agak kalau aku claim insurans boleh dapat ta  . Kasi angkut lappy vio satu ! hah ! sadisss ! Ini la cerita gua !

Friday, October 7, 2011

Langgar Anjing

Entah kenapa hari ni gua happy . Biase la , hari jumaat mmg hari bahagia utk semua perkerja macam aku ni . Keh keh ! Bahagia yg aku rase ni lebih happy  dari orang kat atas pelamin . So kesimpulanye , kalau nampak aku bersedih hari jumaat sila lempang 7 kali dekat muke aku .


Oke oke , aku nak pendekkan cerita . Tadi kan , masa aku lalu dekat sebuah jalan nie . Ade 2 ekor anjing . satu colour putih and satu lagi colour hitam . Yang hitam tu serius aku ckp , dia lebih tuff dari yang putih . Aku rasa die Boipren si anjing putih la . Mungkin ~


Aku pun segera membrek'n kereta "ferari" aku tu demi 2 ekor anjing yang ingin melintas . Bukan main syok anjing nie main2 kan aku . Aku stop die stop . Aku nak jalan , die pun nak jalan . Aku stop lagi . die pun stop . Hey . dah penat aku bebel , aku jalan je la . Tanpa aku sedari aku terlanggar kaki anjing hitam . Mau die mengaum mase tu . Dah macam anjing mengilai dah aku dengar . 


Lepas tu , baru perasaan die mengamuk . Die kejarnye kereta aku . Uhhhh . hebat jugak dia . Laju dan pantas . Aku pun bengap . Aku dah tau aku selamat dalam kereta tapi still menjerit melolong dalam kereta macam aku lari pakai kaki . Relex dah la . Uh , habis la ferari kene samak .


Comfirm anjing tu hafal no plate aku lepas nie ;D

Wednesday, October 5, 2011

Cinta lebih mudah dari sayang

Cinta cinta cinta . Budak umur 5 tahun pun boleh cakap " Wei wei , dia cinta kau " . Yep . Cinta memang mudah sangat . Cinta boleh di kategorikan sebagai suka .

Yep . Aku akui aku cinta ramai lelaki . Ramai gile dowh ! Hahaha . Mungkin bunyik die macam kejam sangat . Pffff . Mungkin ada yang rase nak lempang aku 7 kali . SILAKAN ...

Begitu juga , aku cinta ramai perempuan .. Yer , Mungkin ade yang nk cop aku Lesbo .. Ade yang mungkin nak bagi kaki 9 kali dekat muka aku . SILAKAN .. haha ! 7+ 9 = 16 . Habis muka aku bertatu nanti .

Cinta itu lumrah . Cintai alam sekitar . Cintai sungai kita . Cintai haiwan . Ye banyak lagi . Lumrah der ! Memang manusia telah dilahirkan sifat cinta dan sayang dalam diri . walaupun kau tade mate , tade kaki , dan kau tidak sempurna tapi cinta dan sayang tetap ada . Kita manusia . Yer kita sama . Yang membezakan jantina sahaja .

Tapi jika ingin kan cinta suci wujud dalam diri , yang pertama cintai Allah swt . Kerana DIA pemberi cinta yang suci dan keredhaan-NYA .

Paling penting cinta mesti berperisakan sayang . Oh no . Miza jiwang siott ! Oke , act bukan jiwang , cuma pandangan gua la ! Ianya sama juga macam kita minum kopi tanpa gula . Pahiiit ! Seksa tekak kau nak telan . Kalau kita cuma ada cinta dalam diri tapi sayang ta ada , seksa kan ? Seksa sangat kita nk harungi benda nie .

Sebab apa ? sebab kita terpaksa berpura-pura . Bila kita terpaksa berpura-pura ada ta kau rasa macam nak lempang diri sendiri ? atau kau rasa macam nie " ERghhhhh ! Bosannyee aku .. eeee , Bila la kau ni nak faham yang aku ta sayang kau . eeee ! Plzzzz la .. eeee ! Menyampah Menyampah " ade ta macam dialog merah-merah tu . Tapi kita still berlakon . sebab ape ? Sebab tanak kecik kan hati seseorang . 

Kononnya kita cinta die gila-gila ! Oh , mane mungkin Kita cinta dia tanpa rasa sayang . Macam kopi jugak , mane mungkin kita nak minum kopi tanpa gula .

Ape yang aku nak sampaikan dekat sini , jangan semudah itu nak melafazkan CINTA Jika tiada SAYANG . seksa kau nak berpura-pura nanti . Serius dowh . Boleh sakit jiwa kau nak layan perasaan Propa .

# Cintai Allah swt terlebih dahulu sebelum kita mencintai Manusia .
   (Aku rase ni pestime blog aku ada Tajuk Cinta)k bai.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...