Friday, March 30, 2012

Semua dah berubah :(

"Aci ke belum "

Haha . pernah dengar ayat nie tak ? Ini la ayat masa zaman 90an , atau zaman pop ye ye kite dulu . Zaman ni la , zaman kemuncak segala permainan tradisional . Ni namenye game nyorok-nyorok . Kau kira 1 sampai 10 , mata tutup sambil menjerit . " Dah ke belum " . Perghhh . Mase ni semua kelam kabut nak menyorok . kalau boleh , bawah kereta pun dia nak masuk . cool !

" lat ta li lat tali tamplom"

Yang ni mesti penah dengar kan ? Ala game main gerak2 kan tangan sambil letak kedua tapak tangan sambil diikut serta dengan kawan-kawan yang lain . pergerakan berirama la senang cite . Hah mase ni semua kelam kabut nak sama kan tangan . Kalau ta puas hati , mesti keluar kan ayat nie " Ala , mane aci "  HAHA ! aku sekeh jugak kang . dah kalah tu kalah je la .

Dua ayat nie , aku dah tak dengar dah pada zaman serba moden nie . Yang aku dengar dari mulut budak-budak serkarang " Eh aku dah add kau kat facebook , kejap lagi kau accpt aku tau " nanti kita main dota ! Hahah . 

Budak budak sekrang sibuk mengamuk nak Fixie la ape la . Zaman kita dulu bising nak main "kasut roda" . siapa ada kasut roda tu kire kaya la tu !

Sayang gila . Budak-budak sekarang terlebih matang , sebab tu semua benda dieorg tahu . Dari yang belum khawiin sampai bab khawin , tanye la budak-budak sekarang . Dieorg ni belajar subjek sains bab sperma terlebih dahulu tahu tak . Gila cool .

Memang nampak cool bila dieorang ni tahu semua benda , tapi rasa malu ! nampak sangat benda-benda ni semua , kita ambil mudah . 

Sayang gila ! dieorg tak rasa zaman pop ye yey kite dulu nie . Kalau dieorag lalui zaman ni , pasti akan tinggalkan kenangan manis bila dia dewasa . 

Orang zaman skg kecik-kecik lagi dah lari ikut kekasih , zaman kita dulu ? Pegi kedai senyap senyap pun dah kene tibai dengan tali pinggang . Berbirat kaki ! seminggu jalan mengesot <--- ni citer contoh !

Nak pendekkan cerita aku pada malam nie , "zaman kita dan zaman sekarang semua dah berubah". itu je aku nak sampaikan . sebab aku tenga bosan . ok bye ! 

p/s : Zaman pop ye yeh jugak , zaman kebanggaan aku . 

Tuesday, March 20, 2012

Insya Allah

Walau berat , kau cuba . 
Walau penat , kau usaha 
Walau sakit , kau sabar .
Walau lambat , kau setia .


#Kadang-kadang Allah swt turunkan hujan , sebab Allah swt nak hadiahkan pelangi :)


Aid ! Saya tahu awak boleh lawan ! sabar eh :) Sikit je lagi . saya cuba jadi penyokong/peminat/kekasih Tetap awak di tengah padang akan datang :) Insya allah awak boleh beraksi macam dulu . Saya akan doakan awak cepat sembuh :) semua orang tengah tunggu awak tengah padang nie ! Get well soon gemok ! Awk mampu beraksi macam dulu . INSYA ALLAH :)




* SEMANGAT HARIMAU ;D

Thursday, March 1, 2012

Teremo ;D


Baru lepas buang air mata dalam mata . Banyak sangat bertakung ! Huh !

Aku ingat'n pakai baju biru boleh mendatangkan mood yang baik hari ini . Rupanya silap . Hari ini hari emosi. elok la dinding pun warna merah . Memang kuasa  pelik mengusai aku hari ini . Mungkin salah dinding ? Atau salah client ? Atau salah orang yang tak faham bahasa ?


Memang kerja aku adalah kerja . Kalau tak , buat ape aku datang office pegi keje ? Sebenarnye apa yang aku nak sampaikan ni ? Entah ! aku sendiri ta dapat kenal pasti .


Sebenarnye hari ni emsoi macam tak berapa nak gud sangat la . Rase macam nak bagi penampar dekat sorang-sorang . tapi paling penting , hari ni aku berjaya menjadi seorang yang sangat serius dan gerun . Al maklum la , before ni mane penah aku jadi seorang yang serius . Asal nak serius semua nak bahan . Tapi kali ni tayah berpura-pura . Memang menjadi !




Mood : Aku nak jadi suri rumah la nanti . Muahahahaha !
p/s : Tak ada kerja yang mudah la miza . Cuci berak budak 8 bulan pun berpeluh tahu !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...