Monday, March 28, 2011

Ekin & Ekin

uhuk ! sorry batok jap . oke dah lame eh aku ta updates blog ni . lame la sgt . 2 minggu lepas kan kau da updates . kecoh je . Btw Hari ni aku nk story bout love . love ? pasal aku ? nonsense tuh . ni pasal dua sahabat aku yg jugak sangat akrab . da lame da aku nk buat cite sal 2 org sahabt ni . cume busy sikit . so lambat la jadinye kisah korang kelua kat blog yg ta seberape ni. kami ni sgt  akrab bagai isik dgn kuku . nurul asykin and nurul ashikin . oh !! same sioot name . org name ekin ni jodoh awal eh ;p BAHAHAHA ! sorry . saje ngusik hampa 2 ekoq . hehe .

Nurul ashikin , ( my skulmate mase sekola rendah , menengah and unibersiti )
so hari ni aku nak cite sikit tentang beliau . beliau ni mase sekola sangat otai . mase sekola rendah sumpah "nakal" . aku ta bape suke sgt kau ni mase sekola . kire aku ade puak aku , kau dgn puak kau ;p haha ! entah mcm mane masuk sekola menengah muke kau ade . dalam hati aku berkate " hekeleh , minah ni ade ke " BHAHAHA . oke , then lepas tu dapat plak 1 kelas kan . perghh , nasib bole kamcing . ntah mcmne kite bole jadi kawan baik . die pernah mempengaruhi budak-budak sekola kes " black metal " mase sekola . dgn aku, aku sekali terjebak . ala , yg jenis gores tgn sampai luke tuh . Sampai pengetua sekola mengamok la . Tapi siyes , die Genius gile . Matematik die paling  rare la . Tyme exam aku n my bestie si amalina wajib duduk sebelah die . bole intai jalan kire subjek matemtik . Die pun bapak baik la , hulur kan kertas paper mcm tu je . entah mcm mane bole baik . jadi sopan . pergggh ! mmg pijak semut ta mati la . Mase sekola die ta menggatal . tade BF . kire ni 1st love die . uh , untung lah ! tup tup tup tunang seyh . ha ni pic tunang la ni . khwin inysa allah taun depan ni minah ni . pic ni aku shoot sendiri . lantak ah kau nak ckp buruk ke ape ;p hehe .


HAHAHA , yg ni pun pic nak market la ni ( ekin engagement ) . si izzati tuh ape die tongek kan pun ta tau . tau la tinggi . so bukan main kau perli kami yg rendah-rendah  ni .  Tinggal puak ni je masih dunie " bujang " BAHAHAH . nak reg ? bole bole . promote kawan-kawan ape salahnye . *kompem lepas ni aku kene sound



yang ni , ekin jugak name die . Nurul asyikin . oh , kompius aku ! lantak la , janji muke ta same . Ok , ekin ni aku kenal mase se'unibersiti la kan . Mase reg dulu , dapat 1 hostel dgn die . 1 course . 1 kelas . hehe persahbatan kami mmg dah tertulis oleh-NYA. so , Tahun ni die berjaya mendiri sebuah rumah tangge with mohd fizree yg tinggi lampai mcm tiang lampu . BAHAHA . jgn mara fizre , nnt pendek mcm wife kau ;p , ekin jgn marah nnt tinggi mcm suami kau . heheh . ekin ni 1 je perangai die paling aku suke , KELAKAR . mase kat kelas dulu pun die paling ceria and menceria kan kelas . selalunye kelas akn ceria dengan lawak-lawak budak lelaki kan ? tapi kali ni dgn wanita mcm die . budak laki kelas aku , loyer beruk je boleh la ;p gatal-gatal pun yer jugak . hehe ! mampus aku kene sound dgn zul , ariff , stiya , fendi and owel . ni . kah kah ! Aku ta target die nak kawin awl sb watak die nk jadi isteri org tu aku ta nmpak ;p , sb die suke hu ha sane sini . makan Fav die , tido pun Fav die . errrm , okela . sbnrnye tido Fav aku . saje tuduh die ;p heheh ! btw ekin , congrts k ! saya tetap sayang awak sampai mati . aku doa kau dan suami akan kekal hingga ke akhir hayat , any prob kite share . prinsip kawan kan . 

huh , penat aku type ni ;p haha ! btw dah ramai da kawan-kawan sy mendirikan rumah tnge , tinggal 5% je yang masih bujang . percaya la , jodoh mmg ade . cume cepat dan lambat . so ape ape pun aku akan doa'n kebahagiaan anda-anda semua . ape yg penting kat sini , friendship was never broken . i love u u u u more then me ;)

Thursday, March 10, 2011

Cuti sekolah mai lagi la !

Hei , Apo kobar ? tayah nak kobar sangat la kan . okey , selagi aku masih bernafas aku update la blog ni . btw , saje nk update . sb aku tau after diz aku tade mase nk mgadap blog ni . so nk cite sikit la kan plan cuti sekola selama 9 hari Start sabtu ni ;p anda yg masih study di UPM,UKM,US ( universiti selangor ) and ape jenis U la , korang akan ade kelas seperti biase okey  . BAHAHA !

So besok hari JUMAAT , d mane kaum lelaki ke masjid la yer . hah , besok after keje aku and the geng berpakat akan serbu rumah Nurul Ashykin Kat sungai besar . my bestie gak nie . die akan melangsungkan majlis perkhwinan pada Ahad ni . Tapi tapi tapi , aku boleh stay kat umah die sampai hari sabtu je . tape la , at list aku tengok die akad nikah hari sabtu tu pun da cukup bermakne ;( sedey wei ! sorang sorang dah menikah . eh mija ! kau nak sedih pehal ? die mendirikan masjid kot . Gembira plzzz ! haha . oke oke . aku gembira ! act aku excited nak tengok die pakai inai . Selamat pengatin baru ekin . i hope kau and bakal suami kau gembira dalam menjalankan kehidupan sebagai suami isteri yg sah . sah sah sah ! 

okey , hari ahad nye aku plak menikah ! dat'z y ta bole stay uma ekin lame2 . hahah , no no no ! acah je la . haha . ahad tuh , aku and family akn fly ke L.A .. tayah nk L.A sangat la kan . langkawi da lah . ahah . so aku akan berada di langkawi sampai jumaat . jumaat petang balik KL balik la kan . bajet nk stay sampai sabtu . memandangkan tiket flight dah habis utk ari sabtu , tpkse la balik jumaat . hampeh sungguh ! tau la cuti sekola kan . tape la , janji boleh balik jumpe nenek and kturunan-kturunan mahsuri . bajet la kau mija ! okey la bye bye . i miss you ;p

Wednesday, March 9, 2011

Ada ape dengan tarikh ini ?

2 February , 6 February , 14 february , jeng jeng !

Thursday, March 3, 2011

Ape kejadah !

Aku Anti perkataan ni " Hidup hanya sekali , so kita enjoy " .

Enjoy ape kejadah kalau umur dah nak masuk 30 .
Tuh , tikar sembahyang tuh ? dah naik anai-anai .
Telekung tuh dah jadi warna kuning , penuh taik lalat .
Songkok pun dah naik berkulat .

Enjoy ape kejadah nye .
Tuh surah yassin , dah naik koyak rabak .
Nak kate bace , tak jugak !
Ntah kenal alif ba ta ke tidak .

Enjoy ape kejadah nye .
Hidup glamer dengan botol arak .
Sekali teguk , sekali maksiat .
Macam biasa la , anak sudah tentu kau dapat .

Enjoy ape kejadah nye .
Kalau hidup penuh hutang .
Along , angah habis semua kau pinjam .
Duit haram jugak , kau bangga kan .

Ta payah la nak gune ayat ni KALAU semua benda ni kau buat .

p/s : ade sape-sape bengang dengan entri kali ni ? kalau ade , ape salahnye terase . oke bye .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...