Wednesday, April 27, 2011

Catatan T'akhir subuh

Ok , baru lepas solat subuh plus siap-siap . Hari ni aku bangun awal , sebab perut lapa giler ! so ta bole tido dengan enak yawwwwh !

Bangun pagi tadi , aku berfikir sejenak ! tadi mimpi ape eh ? siyeees lupe ! Macam mimpi sesuatu . tapi ta ingat . apekah ? pernah kan korang alami situasi ni . biase la . PELUPE !

oke , sambung lagi membebel ! Bangun pagi je , aku terase separuh semangat aku hilang mendadak . mengapakah ? i dunno ! maybe aku penat ? yep ! maybe . Gua pun da mule rase mual tekak , pedih urat mate . menandakan esok luse demam la ni . Murid sakit cekgu sakit itu normal . baru la sharing is loving . haha !

Salah satu faktornye . maybe aku fade up dengan parnts yang busy dengan kerje . sehingga anak-anak terabai . and yg d persalah'n dalam hal ini " cekgu , anak saya ta kenal huruf la . ta reti membaca " . yerrr . anak kau tuh bermasalah sikit . kalau aku ni jenis cakap lepas . itu la ayt pertama aku bagi .

yesss ! aku da mula kesian dekat pelajar masalah ni . kesian hampa ! at da same time aku t'pk nak stoppp jadi cekgu . Penat die mengalah'n keje ofis oke . But no ! aku ta bole . sebab jiwe aku jiwe pendidik . CHEWAAAAH . banyak da offer yg best-best . tapi gua ignore .

Aku tetap ta puas hati . aku kene usaha ! aku kene bentuk mereke . kena ! sebab aku yakin , korang boleh ;( pasti ! serius , korang boleh kan ? kan ? 

Ini yang d kate'n cabaran . yeees ! ini cabaran . mija . come on . ta boleh kalah mija . BUKTI kan . Baik ! aku akan bukti'n . Bukti kan yang anak korang tuh sebenarnye pandai dan bukan bute huruf . 

catatan terakhir subuh : ni last aku up date blog lepas subuh . sebab gua mengatok sgt nie / hehe !


                                      Gamba nak bagi semangat sikit . haha bye !

Thursday, April 21, 2011

Takot ta takot sangat lah .

Ateee , salah aku ah ni ? hemmmmp ! ye lah salah aku la bro . ceitttt . ah , nape aku tetibe je ni ? nak tau nak tau ? hehe , mood bengang ni mase tenga drive . aku laju ? Jangan salah sangka !

 Aku bagi signal nak kelua , dan paling penting mmg aku berada d kawasan yang betul dan benar . Kau dengan lajunyeeeeeeee masuk simpang nak hentam kerete aku ? pastu buat muke macam nak kapak aku . Nak suruh aku berhenti . Muke nak carik Gaduh ! oh mentang-mentang aku perempuan . yelah , perempuan lembik la konon ? Tapi d sebab'n muke kau bengis , so aku cuak lah sikit  . aku lock pintu cepat-cepat . Terpaksa ah angkat tangan tanda " im sorry" . before kau hentam aku baik kau caw mija , caw ! eeeeee . seram la nokkk ! lain macam je mamat ni . mat pittt ape !

Perempuan bawak kerete memang kadang-kadang macam ayam sikit . Tapi kalau da salah diri sendiri janganlah  gune muke BENGIS , muke carik GADUH dengan perempuan . Lelaki ape ni ! ngeeeeee .

p/s : Lepas ni aku nak pasang siren polis kat kerete . MUKTAMAD ! hahaha .

Monday, April 18, 2011

Cerita Panas Shamil !

Assalamualaikum Camil . act i nak say something kat you . ermmm ,  i nak wish HAPPY BIRTHDAY for you . ahhhh !  sudah , geli aku . oke , i know bday kau 19/04 kan . kan kan ? terel ta aku teke ? so genap la umur kau 22 tahun . TUA TUA TUA ! congratz . all my friends are getting old . awesome ;p oh yeh lupe , before i forget something , i want to ask u .. buat bday party ta ? if buat calling-calling la . Rumah kau Belakang rumah aku je kan. Siap berniat nak curik wifi jiran tuh . hehe . So jangan nak senyap sangat la kan if kau buat makan-makan . hahaha . oke lah ,i hope succeed in ur life, more sexy ( Bajeet ) , dan semakin tough !    ( tough la sangat ) oh yeh , dan paling penting aku doa kan kau dan Ana kekal bahagia . And lagi satu , Gua tau la lu kaki drift , so sebagai kawan dari tadika , sekola rendah and menengah gua nak kau berhati-hati . sebab setiap kali aku naik kete kau , aku mengucap dulu . ta caye ? cube kau tanye soalan ni kat awek kau " Comel , seram ta naik kete dengan yayang ? " hahaha . sorry la . aku mane tau ayat manje korang gune . kah kah ! so for da last wish , i hope rezeki kau murah and di panjang'n umur . harap-harap impian kau nak pegi mekah tercapai ;) gud luck fren . 
                                                        
p/s : wish awal , sebab aku nak tido kejap lagi . tade mase nk tunggu pukul 12.00

Sunday, April 17, 2011

Blog Dah Handsome

Pertama sekali aku nak ucap'n tahniah pada asyraff mohd ! kerana telah berjaya menjadi mak andam bagi blog aku yang daif ni . sememangnye blog beliau sangat awesome . i mean care die design blog tu kemas dan penuh patriotik . Bagi aku , aku suke blog yang simple . kemas . tayah nak semak sangat . jadi juling aku nak bace . so di sini , aku ucap'n terima kasih banyak-banyak . Blog die cool je bai . *Macam lepas menang award plak dah aku ni berbicara BAHAHAHA . tapi  berlaku insiden d mane aku suruh die design blog aku , sekali die rajin buat enteri ni kat blog Aku " saya suka bergogging " Motifff cap ! hahahaha .

oke , yang d atas ni pembuke kate aku pada hari ni . haha . tetibe rase rajin nk buat enteri kali ni . kali ni aku type hanya menggunakan 1 jari utk tangan kanan . Y ? terseliuh la sikit . tapi masih boleh menaip dengan laju dan b'sms dengan laju . maen game ular pun laju jugak . haha . cumeee , nak drive agak seksi sikit . eh i mean seksa ! oke la . Malas bebel banyak2 , meluat plak korang bace kang ;p hahah ! before dat , macam biase . nk tunjuk muke sikit bagi korang meluat . BAHAHAHA . 

Pic semalam , before nak kelua mencekik .

Saya Suka Berjogging .

Jogging best !

Photobucket



p/s : I'ts PRANK , Jangan delete oke . haha .

Monday, April 11, 2011

D suatu petang yang hening ,

Selamat petang kepada penduduk kampung pisang . haha . perrgh . pengaruh kuat cite HKLBR . Oke la , petang ni sangat lah sejuk . Hujan la kate'n . so bile hujan ni sedap tido kan . Tapi hari ni , aku telah mengabai'n sesi tido petang . d mane tido itu wajib bagi saya yang bergelar guru pada waktu pagi ! haha . so kesimpulannye , hari ni aku dah buang tabiat itu utk hari ini . coming soon , ta sure la .

Di suatu petang tadi , aku bergegas ke kedai mamak belakang rumah ni . ala , tuh yg belakang tu . kan ade kedai mamak kiruban tu . tau kan ? nampak ta ? oke . so aku telah memfotostep segala kertas-kertas yang boleh aku ajar tusyen . heh ! pulak . si miija ni bukak kelas tusyen ? yeees . sy bukak kelas tusyen BI , Mate and Bm . ala , senang je kot . aku akn buka pada mereke berumur 5-10 tahun . sebab ape ianye terbuke utk budak berumur setahun jagung ni ? sebab budak yg umur ni je byk area uma aku !!kalau yg da berusia belasan tahun tuh , pegi la carik cekgu lain . gua ta bape nk cekap sgt ajar budak2 dewasa ni . hehe . silap aribulan aku ajar korang main FB  hehe . lagi pun ta mencabar la ajar budak umur belas2 ni . sebab da besa . dah kenal byk bende . so ajar budak yg ta tau ape , baru la mencabar . dan paling best bile budak2 ni dah dapat kenal huruf , membaca dan mengira . so aku rase sangat bangga la kejap kan . hahah . ape kejadah la ayt-ayt BM aku ni . berterabur mcm cakap bahase tamil . entah , ta tau nak merepek ape ni . so kelas tusyen baru habis tadi . so d sini gua selit'n sikit muke hantu kak limah bukak kelas tusyen ;p

Saturday, April 9, 2011

Rindu ;(

Tanak cakap banyak sgt kat blog ni . Nak cakap aku just rindu abah tahap rase mcm nak Mati . Masuk je 27.4 ni genap setahun abah pegi . Bukan nak cakap aku ta boleh terima abah pergi , cume Rindu sahaja, doa dah mmg wajib aku beri ;) tup tup dah setahun abah pergi . so anak-anak die dah mampu hidup berdikari . bile rase badan lemah-lemah ni Automatik aku ingat abah sampai tahap mengelabah . Sebab bila aku ta sihat , abah selalu buat air asam jawa pastu bubuh ape ntah lagi . lepas abah tade ni , aku cume tengok je la asam jawa tuh . Ta sedap mcm abah buat walaupun aku ta suke . Bile dah tade sumpaaaah rase Rindu gile babas ! oke , last nak cakap dah lame ta pegi pusara abah , memandangkan jauh nun di jeram kat kuala selangor tuh . Tak kire ! aku nak pegi jugak dalam mase terdekat ni . Rinduuuuu !! bye . Enteri kali ni agak mcm sedih bagi aku ~ type sambil menangis , walaupun korang rase nk gelak . oke jomm gelak BAHAHAHAHA ! oke , aku rase mcm aku gile . byeee !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...