Monday, April 11, 2011

D suatu petang yang hening ,

Selamat petang kepada penduduk kampung pisang . haha . perrgh . pengaruh kuat cite HKLBR . Oke la , petang ni sangat lah sejuk . Hujan la kate'n . so bile hujan ni sedap tido kan . Tapi hari ni , aku telah mengabai'n sesi tido petang . d mane tido itu wajib bagi saya yang bergelar guru pada waktu pagi ! haha . so kesimpulannye , hari ni aku dah buang tabiat itu utk hari ini . coming soon , ta sure la .

Di suatu petang tadi , aku bergegas ke kedai mamak belakang rumah ni . ala , tuh yg belakang tu . kan ade kedai mamak kiruban tu . tau kan ? nampak ta ? oke . so aku telah memfotostep segala kertas-kertas yang boleh aku ajar tusyen . heh ! pulak . si miija ni bukak kelas tusyen ? yeees . sy bukak kelas tusyen BI , Mate and Bm . ala , senang je kot . aku akn buka pada mereke berumur 5-10 tahun . sebab ape ianye terbuke utk budak berumur setahun jagung ni ? sebab budak yg umur ni je byk area uma aku !!kalau yg da berusia belasan tahun tuh , pegi la carik cekgu lain . gua ta bape nk cekap sgt ajar budak2 dewasa ni . hehe . silap aribulan aku ajar korang main FB  hehe . lagi pun ta mencabar la ajar budak umur belas2 ni . sebab da besa . dah kenal byk bende . so ajar budak yg ta tau ape , baru la mencabar . dan paling best bile budak2 ni dah dapat kenal huruf , membaca dan mengira . so aku rase sangat bangga la kejap kan . hahah . ape kejadah la ayt-ayt BM aku ni . berterabur mcm cakap bahase tamil . entah , ta tau nak merepek ape ni . so kelas tusyen baru habis tadi . so d sini gua selit'n sikit muke hantu kak limah bukak kelas tusyen ;p

5 comments:

Nur Arina said...

wahhh da maju da bukak kelas tuisyen kan..good2..tmbh pendapatan yer..hehehe...

fnorefedah said...

bgus lah miza ... aku pn dlm prncgan skg ni . if aku dpt job lain next year aku mbey wat tuisyen tu weekend j. pasni lehlah pkai kete .

al haqir al qawiyy marketing said...

Assalamualaikum...cikgu look gorgeous when wearing spectacles... ;)

Mija said...

arina anda epit : uhuhuh , cari duit lebih nak kawen nanti . hahah !

al haqir : huhu . thanks . hehe . act cekgu ni rabun sikit .

al haqir al qawiyy marketing said...

rabun ke? patut la excident...hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...