Tuesday, November 29, 2011

Mata Dan Hati .


Nampak ni . aku tengah pandang dengan kejujuran nie . AHAHA !


Kadang-kadang orang cakap nak lihat seseorang itu jujur , lihat lah matanya . i mean jujur dari segi die bercerita . Kalau die cerita mata pandang tempat lain . atas bawah kiri kanan dat's mean ape yang di citer tu korang dengar je la eh . percaya jangan ;D keh keh keh . tapi apa apa pun hati ada la mata yang sebenar :) dia ta mampu menipu . Like orang yang cacat penglihatan . hati dia terang . dia mampu melintas jalan dengan baik . Bukan macam kita yang sempurna , lintas jalan pun boleh jatuh longkang . Ok fine la . lalala . out out ! 



Gambar hiasan from Faisal # ta jual mana-mana ok ini mata ! haha !

Saturday, November 19, 2011

Lidah dan Hati

Lidah mudah mengunkap walaupun ianya palsu . Tapi Hati , ta mungkin menipu . 

Hati lebih keras daripada Lidah , Tapi Hati mudah Jatuh sakit bila di sakiti Lidah yang lembut .

Lidah lebih panjang dari hati , Tapi Hati tidak dapat di belit oleh Lidah .




i like to see and write . i love to hear .

Wednesday, November 16, 2011

Menangis

Menangis kerana cinta serius ianya membuang masa . Menangis lah kerana Allah kerana dari mana kita datang dari situ la kita kembali . Dia pemilik Cinta kita yang sebenar :)


Sunday, November 13, 2011

Love #3

 Dis is we call capati teruntuti 

Dis is we call cucur udang . Loike .

 Since sekolah rendah . Love .

 Nak sangat kan jadi " Boy " . Dah macam azwan ali aku tengok .

 Makan tong gas ke ape ? Sehat2 la kawan aku nie . Ade yg dah kawen . Biase bro !
 Ahli Gusti

  Gua bengang . muka gua  tade yang sorang !
 Gila lens ape ?



* Bila kita tade boyfren kita masih punyai sahabat ( Like u all ) . Bila kita tade sahabat kita masih punyai Family . Bila kita tade family kita , kita masih ada allah swt :) Sebab tu apa yang allah beri kan kepada kita ni semua dah tertulis . Kita dah di takdirkan untuk jumpa semula :)  sayang korang macam tong gas .

Saturday, November 12, 2011

Tak semua

Tak semua orang senang .

Tak semua orang Rajin .

Tak semua orang faham .

Tak semua orang baik .

Tak semua orang perfect .


Hari demi hari usia kita meningkat . sampai bila kita nak jadi seorang kanak-kanak kecil yang perlu di suap nasi ke mulut ? sampai bila ? 

Bertatih la sendiri guna kemampuan diri . Sampai bila nak terus mengharapkan orang lain ?

Aku ta mungkin akan ada untuk kau di waktu kau susah nanti . Aku ta mungkin boleh bantu kau satu hari nanti . Aku ta mungkin akan ada sebelah kau lagi bila aku Mati . Belajarlah hidup susah . Cuma sikit je .. Aku ta mintak ape-ape dari kau .

Arghhhh . Penat sangat jaga hati orang , hati mereka , Tapi hati aku ? Kadang-kadang aku biarkan hati aku tewas . Janji hati kawan-kawan aku puas . Nvm .

#sedikit luahan hati . dem ah !

Thursday, November 3, 2011

Mak suke ..

Mak suka panggil aku kepala batu . Sebab aku suka buat sesuatu yang orang cakap tidak . Tapi aku akan menjawab " Boleh la , Dun worry " . Hasilnye aku suka memberi kesan yang selalu buat mak tersengeh . Kadang-kadang gigi mak hilang semua . Sebab mak ta pakai gigi Palsu . haha !

Dulu mak selalu cakap , kaki kau tu pendek je . Boleh ke bawak kereta . Hasilnya aku selalu bawak mak gua drift petang-petang . Kadang kala pada waktu Malam . Romantik sikit . ( Mane ade pendek la mak )

Mak suka cakap " Ha makan la banyak-banyak " . Kau tu dah la pendek , kalau gemuk nampak pelik sangat . Hakikatnya sekarang aku makan banyak mana pun badan tetap tanak gemuk . Sampai kan mak dah mula risau . jeng jeng ! 

Mak suka cakap " Ha , jangan nak pakai macam-macam produk ah " Tak bersyukur ke apa allah dah bagi ? Hakikatnya bila muka aku tumbuh seketul jerawat kepala batu , mak sibuk cakap " Pegi la beli ubat jerawat " Dah macam tanduk dinosour dah aku tengok benda yang melekat kat muka tu .

Dulu kan mak selalu cakap " Jangan nak bercinta la muda-muda nie , Fokus pada kerja dulu " Hakikatnye sekarang , mak dah mula risau .  sehingga kan beliau bersuara " Kawan2 hang semua menikah dah . Mak harap hang ni ta jadi andartu la  " Part ni saya dengar sangat cakap sikit . haha !

Tapi mak selalu cakap ... Bila mak dah tak ada satu hari nanti kau kena pandai jaga diri sendiri . Mak dah ta boleh jaga anak mak lagi . Jaga abang , jaga akak , jaga adik . Ingat tu .  Hakikatnye aku selalu tutup mata and telinga bila mak cakap benda nie .I can't . Sorry mak . Part ni sy lemah .


Mak , saya janji :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...