Thursday, November 3, 2011

Mak suke ..

Mak suka panggil aku kepala batu . Sebab aku suka buat sesuatu yang orang cakap tidak . Tapi aku akan menjawab " Boleh la , Dun worry " . Hasilnye aku suka memberi kesan yang selalu buat mak tersengeh . Kadang-kadang gigi mak hilang semua . Sebab mak ta pakai gigi Palsu . haha !

Dulu mak selalu cakap , kaki kau tu pendek je . Boleh ke bawak kereta . Hasilnya aku selalu bawak mak gua drift petang-petang . Kadang kala pada waktu Malam . Romantik sikit . ( Mane ade pendek la mak )

Mak suka cakap " Ha makan la banyak-banyak " . Kau tu dah la pendek , kalau gemuk nampak pelik sangat . Hakikatnya sekarang aku makan banyak mana pun badan tetap tanak gemuk . Sampai kan mak dah mula risau . jeng jeng ! 

Mak suka cakap " Ha , jangan nak pakai macam-macam produk ah " Tak bersyukur ke apa allah dah bagi ? Hakikatnya bila muka aku tumbuh seketul jerawat kepala batu , mak sibuk cakap " Pegi la beli ubat jerawat " Dah macam tanduk dinosour dah aku tengok benda yang melekat kat muka tu .

Dulu kan mak selalu cakap " Jangan nak bercinta la muda-muda nie , Fokus pada kerja dulu " Hakikatnye sekarang , mak dah mula risau .  sehingga kan beliau bersuara " Kawan2 hang semua menikah dah . Mak harap hang ni ta jadi andartu la  " Part ni saya dengar sangat cakap sikit . haha !

Tapi mak selalu cakap ... Bila mak dah tak ada satu hari nanti kau kena pandai jaga diri sendiri . Mak dah ta boleh jaga anak mak lagi . Jaga abang , jaga akak , jaga adik . Ingat tu .  Hakikatnye aku selalu tutup mata and telinga bila mak cakap benda nie .I can't . Sorry mak . Part ni sy lemah .


Mak , saya janji :)

4 comments:

Ku Azhar said...

kerasnye kpala..batu2!! :) hehehe gurau je

Mija said...

amboi noh !! hhehe

asyraff mohd said...

article yang ni awesome ayat dia . Oke , dah pegi tido . Hujan .

Mija said...

HAHAH . siot dowh acap !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...