Wednesday, April 27, 2011

Catatan T'akhir subuh

Ok , baru lepas solat subuh plus siap-siap . Hari ni aku bangun awal , sebab perut lapa giler ! so ta bole tido dengan enak yawwwwh !

Bangun pagi tadi , aku berfikir sejenak ! tadi mimpi ape eh ? siyeees lupe ! Macam mimpi sesuatu . tapi ta ingat . apekah ? pernah kan korang alami situasi ni . biase la . PELUPE !

oke , sambung lagi membebel ! Bangun pagi je , aku terase separuh semangat aku hilang mendadak . mengapakah ? i dunno ! maybe aku penat ? yep ! maybe . Gua pun da mule rase mual tekak , pedih urat mate . menandakan esok luse demam la ni . Murid sakit cekgu sakit itu normal . baru la sharing is loving . haha !

Salah satu faktornye . maybe aku fade up dengan parnts yang busy dengan kerje . sehingga anak-anak terabai . and yg d persalah'n dalam hal ini " cekgu , anak saya ta kenal huruf la . ta reti membaca " . yerrr . anak kau tuh bermasalah sikit . kalau aku ni jenis cakap lepas . itu la ayt pertama aku bagi .

yesss ! aku da mula kesian dekat pelajar masalah ni . kesian hampa ! at da same time aku t'pk nak stoppp jadi cekgu . Penat die mengalah'n keje ofis oke . But no ! aku ta bole . sebab jiwe aku jiwe pendidik . CHEWAAAAH . banyak da offer yg best-best . tapi gua ignore .

Aku tetap ta puas hati . aku kene usaha ! aku kene bentuk mereke . kena ! sebab aku yakin , korang boleh ;( pasti ! serius , korang boleh kan ? kan ? 

Ini yang d kate'n cabaran . yeees ! ini cabaran . mija . come on . ta boleh kalah mija . BUKTI kan . Baik ! aku akan bukti'n . Bukti kan yang anak korang tuh sebenarnye pandai dan bukan bute huruf . 

catatan terakhir subuh : ni last aku up date blog lepas subuh . sebab gua mengatok sgt nie / hehe !


                                      Gamba nak bagi semangat sikit . haha bye !

3 comments:

s.r said...

semarakkan jiwa pendidik..
=]

aduh sakit tengkuk sudahhhh.

Belle Membebel said...

chaiyok2 mijang!!
jadi ckgu yg baek okeh. :)

M.haiza said...

lawa blog,mintak tunjuk ajar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...