Friday, October 21, 2011

Sampai Hati mama

 Sekadar gambar untuk menyedarkan kita Akan tetapi ini adalah hakikat sebenar yang terjadi pada zaman ini .

Gua ta sanggup tengok gambar yang last tu . Dalam tong sampah kau campak . Rasa nak menitis je air mata nie . Kejap eh . Nak amik tisu jap . Sob sob :( Ape dosa sayang aku tu ? apa dosa die ? kau siap bole pakai lipstik lagi kan . How dare u ! ( Pening lalat dah aku tengok )

Bila manusia dah hilang pertimbangan ini lah jadinya . Nak menutup " malu " punye pasal kau sanggup menyakitkan diri , menyakitkan dia . Apa kau ta rasa berdosa pada Allah SWT ? ape kau ta rasa rugi buang darah daging sendiri ? Kalau kau tanak baby tu hadir dalam hidup kau sekali pun . Lahir kan lah die dengan sempurna .

Dia berhak melihat dunia . 9 bulan dia menanti dalam kandungan . Tapi dengan masa sesaat kau hampakan impian dia . Dia perlukan kau :(  

Benda paling indah dalam dunia ni ialah bila kita dapat tahu ada benih dalam Rahim kita . Walaupun aku belum berkhawin tapi saat ini yang paling aku nantikan :) Tipu la jika ada perempuan tanak anak . Tipu lah jika lelaki ta bangga bila mampu memberi zuriat . Tipu lah jika mereka yang bunuh darah daging sendiri hidup selamat . Kau tunggu lah pembalasa-NYA .

  " Mama .. apa salah saya? "

# Inbox la saya kalau rasa nak buang bayi sendiri . Saya sudi dan berbesar hati menjaganye dari dia menjadi kekejaman ibu sendiri :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...