Monday, May 16, 2011

Happy teacher day for me and all teachers !

Britttttt ! heheh . ni bunyi wisel la ni tande hari guru . syok sendiri je kau ni mija . siap buat bunyi bunyi lagi . Lantok den la . ahah .

So , Enteri kali ni berkaitan Hari guru ! oh yeeeesh , before membebel banyak-banyak aku nak ucap'n SELAMAT HARI GURU pada semua guru guru di malaysia , di luar negara dan paling penting guru sekolah gua la . dari gua Tadika , rendah and menengah . Tanpa mu guru , aku pasti tidak akan menjadi guru . hah , ni baru la kene ayat ni .

Tadi mase kat sekola sambutan memang ceria and Fun gile ! aku ta expect bende ni meriah sangat sangat . cume alar kadar la . Langkah je kaki aku ke kelas budak-budak penuh bawak gift and makanan sedap-sedap . Family hampa semua ni baik-baik belake kan . serius aku terharu !

Cekgu miza .. cekgu miza . ni hadiah . mak saya kasi . ha ! Macam-macam dialog la ade pagi tadi . Mak kasi la , ayah kasi la . Diri sendiri kasi la . dan macam-macam kasi la korang kasi kat cekgu ni . hehe . ape ape pun saya  nak ucap'n thanks for da gift . Really appreciate . Rase terharu sangat ;( 

Hadiah-hadiah yang awak semua kasi kat cekgu tu , cekgu simpan baik-baik . sampai cekgu tua . yang boleh guna cekgu gune . Koleksi paling banyak aku dapat " Pen merah " hahah . Tau tau je korang ni pen merah cekgu dah habis . hehe . Pen marker je tade ;p heheh . thanks lagi sekali .

Makanan yang terhidang pada hari ini sangat lah menyelerakan . perghhhh ! gemox gemox . haha . Itu aku makan , ini aku makan . hehe . Kek untuk guru pun sodap ha . siap tapau bawak balik . Banyak jugak di tapaunye . Rezeki jangan di tolak kan !

AND ! haha . Teng teng . i got something yang agak menyeprise kan aku lah . Aku dapat bunga ros sejambak ! Jom nyanyi kejap . " sekuntum mawar merah .. " . ok stop ! haha . itu je lirik aku tau . But ini bukan sekuntum . ini berkuntum-kuntum  ha ! Balik je dari kelas tadi , elok aku tenga ajar tusyen . ade call dari mat bunga . die cakap ade bunge untuk cikgu miza .

Mau bergaduh-gaduh mesra aku dengan tukang hantar bunga tu . aku cakap die tipu la . Nak main main la . Aku siap suruh die ngaku " baik awk ngaku awk ni sape sebenarnye . Tayah la main-main . Bunge ape pulak sy dapat ni . Ta penah-penah ade org anta bunge , baik awk ngaku je la . sy busy ni " <--------- hahah . lebih kurang mcm gini la ayat aku kasi kat si penghantar bunge tu . Ta pasal-pasal die kene " penipu " dengan aku . sorry bro ! last-last die suh aku datang kat sekola tu . die tunggu depan pagar . Aku pun sahut la cabaran die .

Sampai je aku depan pagar sekola , perrrrrghhh ! mau MALU aku . memang betul la die ni si penghantar bunge . sebesar-besar bunge tuh die tatang bagi  kat aku . hahah ! but from whom ? i dunno ! Tertanye dan terus tertanya ! ape ape pun thanks la !

                              Eh sape kasi ni . ngaku cepat !                            

Ape ape pun hadiah hari ni banyak ! ehe ,ta cukup tangan nak bawak . T'pakse isi dalam kotak . Hadiah pertama yang aku guna'n pada hari ini ialah Sejadah . Sejadah from Nurin sabrina ! Terharu betul ! dah lame ta dapat sejadah baru ;) alhamdulillah . 

Btw thanks pelajar pelajar kuh ! hadiah paling bermakne ialah kamu semua . Cukup lah melihat kamu semua berjaya , dan itu hadiah paling paling berharga dan mahal .i hope one day , kamu semua masih ingat cikgu mijang ;p heheh !

Ta lupe juge pada kawan-kawan , sedare mare , my sayang , my lovely , my family and segale dot com dot my yang wish happy teachers day tu ;) appreciate ! haha . mesti korang neves / pelik kan dgr ayt my sayang or my lovely tu . haha . lantak la . blog aku kot . BAHAHAHA  ;p bye !

p/s : Terharu .
 

7 comments:

kim heeruul said...

selamat hari guru awk..^^
untung la dapat hadiah..hehe

ekin kacak is not punk rockers said...

pen merah terbaek. aku pun dapat haha

fierapirot said...

selamat hari guru..fiera pun terharu gak dapat hadiah dari student fiera tadi..=)

Mija said...

herul : thanks ! hehe . tade la untung mane pun ;p alhamdulillah !

ekin : haha . pen merah wajib dowh !

fiera : hehehe. msti terharu kan kan kan !

ieeela said...

waaaaaaa~bestnyeee!!!!
masti terharu gler an?????

sYafIk-wAy said...

selamat hari guru !

faraa reen said...

bestnyer dapat bunge :) miza ajar sekolah mane eh ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...