Wednesday, July 13, 2011

Kau Artis ?

Pagi tadi , tepat jam 7.00 pagi aku keluar rumah.  Berbaju kurung cokelat , berbunga pink biru . Eceeeh ! manis la tu konon .

Elok sahaja , nak keluar simpang rumah aku , aku terserempak dengan artis kacak . Berkereta mewah hitam , dan itu sangat lah ta awesome pun .  Kereta sport ta silap aku . kereta ape entah . Macam bentuk Batman pun ado .

Si mamat ni pun , dah nampak gua kat depan tu nak kelua simpang die boleh nak masuk simpang aku ni . Jalan dah la sempit .Jalan sempit sebab orang2 sini buat rumah besar2 , sekali parking tade ! itu yang parking sampai tepi jalan . Nak kelua masuk pun susah ! dem !

Jadi kami pun bertembung dengan 4 biji mata . dia pandang aku , aku pandang dia  . Masing masing tanak mengalah . Dan gua takan reverse sebab tu jalan aku . Aku tunggu sampai bile die nak usha sebegitu sekali .

Eh eh , Mamat ni . Gua tahu lu ARTIS . lu kerete besar , lu kacak . Tapi tade makne aku nak respek orang penting'n diri ni . So gua pun buat muke garang lah . Gua tanak senyum . sambil gua mengangkat tangan macam " menghalau " . haha . act aku nk suruh die reverse je . aku ni berkerje ! die tu cuma nak balik rumah je pun . So jgn buang mase aku kat simpang jalan ni .

Nasib baik lah die sedar itu salah dia . dia pun reverse dengan muka sekerek-sekereknye . Mulut senget2 macam Mail lambung . Gua sempat lah menjeling , mase gua dah lepas simpang tu . Nasib die sempat bagi senyuman . Wa pun senyum la dengan muke macam nangka busuk .

P/S : kau artis ke , ape ke . itu jalan aku . HAHAHA . Bbye .

3 comments:

KyleRuL said...

like entry cik miza..

Finaz Jaafar said...

wah..siapakah artis itu?

Nur Arina said...

aku rse aku knl artis tu..die nk blek umh kan..hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...