Thursday, February 24, 2011

Ragut

Assalamualaikum . erhem erhem  , hai ! sori sori . sakit tekak la . hey , hari ni aku nak story satu kisah . tajuk dia RAGUT ? tau kan ragut tuh ape ? eee . bukan ragut rumput la ! aduyai . Terus cite la eh . malas nk bermadah-madah . hari isnin ari tuh aku and member aku sipi lagi kene ragut . cam harrrrr ! tekejut mak tau . jejaka jaket hitam , naik motor ! ah .. aku ta target  die ni pergut . sb pakai baju keje . Malas da aku nak caye ng orang berbaju keje ni . ta boleh pakai . FOBIA der ! die tolak member aku baik punye . hah ! ni perempuan kuat tau . nasib la tenaga kami ni masih muda . so we all pun ta terseret ah . aku rase klu terseret tuh maybe dah dekat Hospital gantung kaki kot .

So Lepas kejadian tuh , keesokan harinye ade sorang makcik ni kene ragut bai ! rantai besau plak . aduh . terseret makcik tuh . pecah pale die . damn ! care ragut yg terbaru " seret" .. ergghh ! sakit doeh . then tadi , makcik clearner kat sekolah ni kene ragut . wei , cincin kecik je kot ! die boleh nak samun ? sanggap betol die dengan barang kemas ! paling syioook , tade port lain da die nk meragut . area tempat aku pegi keje lak pagi-pagi bute . hari-hari lalu jalan tuh . gua rase la , mamat ni dah usha awal2 da kteorg . dat'z y die berani bertindak . aku pun ta pasan . dari celah mane die kua ! nasib la allah swt tuh maha melindungi hambanye . alhamdulillah la , kami ta cedera . mau gigil kaki aku mase tuh . 

waaaa , Setiap pagi aku pegi keje dengan perasaan " tawakal " . aku memberi ilmu pada murid-murid . gua niat baik . so gua harap tade lah bende buruk ni jadik lagi . waaaa ! kalau ade kete boleh gak drive . Loan kete pun ta tau lepas ke ta . tapi ... macam siot lak pegi keje naik kerete . bukan jauh mane ! keselamatan penting ke or sioot penting mija ? pikir la ! ergggh , meh sini aku nak say something kat blog ni . kot-kot peragut tuh terbace blog aku'n =p " woi pencacai . amik kau ! kau da tade keje lain ke ? hari-hari nak ragut . sekali ragut bape ribu kau dapat ? meh sini aku bayar gaji kau tiap2 bulan . dah malas sangat keje ! bongok kan . hah ! aku marah ni . kau takot ta ? ingat-ingat la wei . allah melihat dan negara ni ade undang2 . kau takan selamat  la si busuk peragut " ayat aku ni paling kemas dah ni . klu orang lain aku rase kau da kene maki 89 kali . bersyukur sikit dapat mangse mcm aku ni . brrrr ! bye lah . benci lak aku nk cite sal kau kat blog ni .

p/s : setiap kali pegi keje member aku bawak payung . Adakah ini berkesan ? lantak ah ! at list aku boleh hempuk kau gune pyung da cukup puas . ( bajet berani )

3 comments:

Barry Allen said...

sekarang kena jaga-jaga, peragut tak kira mangsa, dia kira hasil.. keh keh keh..

~Azlan~ said...

tu la selayang mmg byk peragut kan...
xyah pkai payung tu... pkai je bju ujan tros...kompem peragut xleh wat ape...

s.r said...

jalan la ikut lawan arus..

sng nak hayun payung kalo mencurigakan..

=]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...