Thursday, February 3, 2011

Ragam anak murid

Hep ! besok cuti dowh . 4 days ! ah , sejuk sikit telinge aku . kalau ta everyday denga suara murid-murid memekik , menangis dan ta lupe juga mencarot " babi " <--- aku ta penah aja la . ni sume d sebab'n factors environment  . haish . kecik-kecik korang da otai'n . aku nak psiko korang pun mcm ta terdaya . aktif mengelabah gile! damn la . ni sume dari  family yg awesome ni . BAHAHA .

Oke , semalam ade kes ! kes ape ? culik ? eh ta ! kes budak jatuh meja . bunyi macam ta serius kan ? but aku yg denga anak murid aku jatuh tuh pun mcm nak gile . ni kalau aku ta toleh'n kepale aku maybe aku bajet budak ni " pecah pale " . dasyat !  so alih-alih budak ni dah jatuh tersembam . dahi die luke . besar gedabak benjol . sumpa seram . hey ! ape kau buat atas meje pun ta tau la . pantang aku toleh tempat lain . laju je kaki ! ni klu aku tade dalam kelas mau ade yg bergayut kat kipas . 

Naseb la aku ni penyabar , klu ta sorang2 aku hempuk . tapi ta bole ! dah macam anak-anak aku da nie . sayang bai . notty camne pun , perasaan nk hempuk mmg tade la dalam jati diri gua . 

Ragam murid-murid aku ni memang tade had la . hari-hari ade je bende yg buat aku ketawa berdekah-dekah .  but cover la cikit-cikit . kang dieorg ta takot plak ng aku nie =p

Meh aku story cikit ragam bile murid aku bercerita tentang banjir " saya balik kampung . rumah nenek banjir . tapi rumah nenek tinggi . lepas tuh air ta masuk . Rumah rendah ada air banyak . rumah banjir . nampak bumbung je . tapi rumah nenek tak kene . sebab banjir . mak saya ta balik kampung . tapi bulan 8 nak balik . mak saya nak pergi haji dulu "  uuuh !awak semua buat cekgu tersenyum =) tade perasaan nk marah pun . sebab mereka mencuba utk bercerita . good !


P/S : korang pengubat hati cekgu la bai ! jumpe after cuti raya cina ya . 

2 comments:

faraa reen said...

best nye jadi cikgu . sis cikgu sekola mana ?

Anonymous said...

Salam.. mak sy pernah pesan..nk jadi cikgu ni kene ade jiwa..jiwa seorang pendidik..ramai orang boleh mengajar.. tp xramai yg mampu mendidik.. sebab tu istilah mengajar dan mendidik itu berbeza.. that y dlm islam mendidik anak2 utk bersolat itu sejak dr kecil... jd utk jadi seorang pendidik yg baek haruslah kene ikhlas..baru anak2 murid mudah menerima.. sebab perlu ada ikatan jiwa..=) salam singgah drp MI-DD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...