Thursday, December 30, 2010

Piala suzuki AFF 2010

Ole ole ole ole  Malaysia boleh ! semangat bola tuh . oke , aku nak ucap'n congratulation kepada player Malaysia yang da bukti'n bahawa bola sepak Malaysia now udah mantop ! Tabit hormat aku kasik pade mereke yang da berjaya bawak balik piala AFF suzuki . Game ini berlangsung d stadium Bong karno semalam . Semangat weh tengok bola semalam, walaupun tgok kat uma , tp riuh gile , walaupn cume 3 orang je dalam uma haha . if rumah aku ni rumah KONDO , mau runtuh d baham kaki-kaki yang melompat kegembiraan  ! yeeeh , walaupun Endon menjaring'n 2 gol , berbanding Malaysia hanye  1 , tetapi Mate Malaysia sangat tingggi ! ini sekali gus malaysia merangkul 4 gol . 3 gol lagi d jaring'n d stadium bukit jalil 26 Dis aritu . Ini la hasil usaha Malaysia dan berkat doa rakyat Malaysia jugak kan! Tahniah kepada keeper Malaysia khairul fahmi che mat . Gaye die tangkap bola sangat hebat  dan style . Walaupun endon berjaye menjaring'n 2 Gol JE.  Hahaha . Kan semalam ade rakyat Endon yang gune laser N then  suluh kat muke keeper ni , tapi dengan kecanggihan mate beliau , die relex je . Mate kebal kot . kalis cahaya ! haha . ok,skg ni timbul lak isu si khairul ni secara automatik da menjadi kegilaan ramai wanita . Biase la , ade bakat ! hebat . muke pun bole tahan , berdarah cina gitu .Biar la wanita tergila-gila kat die pun . Janji die sangat d kenali dan d segani sekarang ni dengan kehebatan menangkap bola. Hidup Harimau Malaya ! kepada safee , tahniah ! telah menjaring'n gol terbanyak . Player yg lain pun hebat-hebat juge , Dan berkerje keras dalam merebut piala tu utk Malaysia . eh , ta lupe juge pade bapak angkat korang , Rajagobal yg da b'kerje keras mendidik anak buah die nie . Tahniah MALAYSIA . so PM pun da umum'n besok cuti atas kejayaan malaysia . Besok gerenti la jalan jem ! Orang berpusu-pusu nk sambut new year la kate'n !

                                                                     yehhh . Malaysia cium piala tuh cium ! Tahniah !
                                                                       Khairul Fahmi che mat , keeper yg hebat lagi kacak ! 
                                                        Penjaring Gol terbanyak . caya la safee !!  jum kawin . haha !
                                                                yeh tu die , Rajagobal ( coach ) . Bapak Angkat Terbaik !

Macam-macam isu d keluar'n endon kepada player kite . isu laser la . bomoh la . ewah ewah .  hey endon endon ! sudah sudah la yer mencaci malaysia . Ini cume game . takan isu agama pun nak d bangkit'n .  siap wartwan sane bagi kaba angin lak kate FAM d denda 40 juta dan d larang juin ptndingan bola sepak selama 4 tahun . ini sume ayat " indon sedang Tertekan " . Menang kalah adat la kan . Ternyata Harimau itu wujud berbanding Garuda yang bertukar menjadi batu . ngeee !

                                                           Alahai . ape dah hal kau maki-maki malaysia . Baik kau pegi bancuh simen lagi bagus . 

                                                      Semangat weh tengok Budak2 Fb tuka pic profile termasuk aku . haha .



p/s : Topic LASER MALAYSIA bertukar kepada LOSER INDONESIA .

2 comments:

nabila said...

pic profile aku tkar jersey pown ade.(89) bhahahaha!!!!

Mija said...

hahaha . semangat nokkk !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...