Tuesday, December 28, 2010

Busy women !

Mengapa tajuk busy women ? AHAHA ! mmg kene dengan nasib hari ni . Tadi pagi pun kene bangun pagi , then pegi urus'n kelas . Dan Besok pagi ade meeting ah plak untuk perbincangan Guru-guru dan agihan Jadual mengajar ! Then ari ni aku baru terkial-kial nak buat ABM . sb kelas tuh kosong gile . so Guru Besau pun suh la hias sikit kelas tuh dengan Ilmu . oppps ! hati mesti mau iklas yer mijah bile mengajar ! Ingat , pelajar ibarat anak kau . Didik mereke dengan Ilmu dan kasih sayang . wow ! semangat kau mijah pepagi begini ?  eh , siyes . lately aku sangat lah busy busy . bile da keje busy ta ingat dunie . tapi bile ta keje pun busy bukan main . ape masalah kau mija ? ewah ewah . laju pulak jam ni berpusing . Now da jam 4.30 pagi , Mate dah ngatok . Nak ta nak kau kena berjuang menyiap'n hasil kreatif kau yang bakal kau tunjuk'n pada murid-murid dan mak bapak murid . HAHAHA ! dah la printer buat hal . ketuk punye ketuk , baru la oke ! aku campak kau dalam lombong kang . But i am beri beri grateful  coz Printer yang usang ni lah aku dapat menyiap'n kerja ini dengan lebih sambil lewa . relex la mija . Minum minum dulu ! Besok meeting pukul 10 kan ? Kau ade bape jam lagi nak siap'n keje-keja kau ni . Tayah kelam kabut . ARRRGH ! ini semua hasutan syaitan d telinge . sb kau aku ta siap keje ni setan oit . Pegi sane men jauh-jauh . aku azan kat telinge kau kang . ish . bersepah gile ruang tamu nie . amik kau . besok pagi kene bebel dengan si kakak Tua . hee ! okey . mau sambung balik proses typing typo . Weng weng da mate nie . cepat mija ! Tido lagi penting .keje ni kau tangguh sampai besok je . (eh bodo setan ni , sempat lagi kau hasut aku ) ngee !

 Hasil kerja keras pada saat-saat terakhir
          selit'n sikit muke si pemalas tahap dungu nie . A M I k  K A U !

2 comments:

asyraff mohd said...

hahaha . bz ye cikgu ni ?

Mija said...

ahah . busy gile tau cap . heeehs ! sabo je la ha .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...