Tuesday, January 24, 2012

Aci Depan Nie Dah Tidur .

Assalamualaikum . Fffuuh gigil pulak aku menaip nie . Bukan ape , sejuk . al maklum la . Now dekat obersea . Naaa . Tayah nak obersea sangat la . Siam pun kau tak lepas lagi . 


Oke malam ni , malam ke dua percutian percuma aku dekat Hospital selayang . Ambui ! Bercuti tu . Menyampah la dengar . sudah la miza . Asal type je nak merepek . Bukan ape , sebenarnye aku tenga bosan nie . Akak aku ni pun tenga tidur . Takan nak kejut dia ajak main congkak kot . 


Akak masih belum sembuh lagi ( asma ) . Penafasan dia still tak oke . Kejap kejap kena pam . kejap kejap mengigil . Kejap kejap kene suntik . kejap kejap maraung sakit . Dan kejap kejap jugak aku terlelap . keh keh . 


Paling tak kejap bila time nurse nak datang check akak gua . Gua panggil masa die sakit , nurse dengan slumber cakap " ok kejap yer dik , 5 minit " . 30 minit pun still ta nampak batang hidung . Nasib la aku ni pandai dalam bidang perubatan nie . Gua pun ape lagi , check la ape yg patut ( suke hati aku je , janji akak aku tak meraung )


Macam-macam benda aku tengok kat sepital nie . sakit itu , sakit ini . Tetiba aku jadi gagah tengok darah . Selalu nye rase mual . ni kuasa baru ni aku dapat . Yess ! 


Eh ape lagi nie aku nak type ? Oh ye , aci depan nie pun dah tidur . Tadi petang dia makan banyak , mungkin dia dah kenyang sangat ni . Makcik sebelah ni dah pindah wad lain . wad bersalin mungkin . Ape gila kau bersalin miza ! agak agak la . 


Haish . ini adalah enteri paling tak best pernah aku buat . before ni pun mmg ta best . Di sebab kan aku bosan gila aku main type je nie . 


Tapi ada sesuatu paling best . Minggu nie aku bercuti , so tak ade sape boleh panggil aku masuk kerja . cuti demam aritu je dah dekat 3 hari , ni ganti dengan jaga akak aku nie , entah tambah lagi bape hari lagi ta tau la . Sebulan pun oke ;D . Duit ta penting , yang penting gua jaga akak gua . duit aku banyak , bersepah bawah tanah tu aku tanam . gile bajet kau ni miza ! keh keh . dah la . bye !




# Enteri paling merepek . Tak kene tajuk ! 

1 comment:

pencari kata-kata said...

Semoga kakak saudari cepat sembuh. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...