Monday, August 1, 2011

Enteri khas untuk mu

To my dear : Faizal !

Kehadapan adik ku si tinggi selampai  , enteri ini khas dari kakak mu Sipendek sekecil .

Sebenarnya aku malas nak utuskan surat atau kad raya untuk mu . Kerana kad raya dah mahal . dengan stem lagi . Aku tidak terdaya mengeluarkan wang dari Dompet ku . kerana bulan puasa ini , mak cakap "Ta elok membazir"

Hari ini , kami sekeluarga ingin mengucapkan selamat menyambut ibadah puasa . Bulan-bulan mulia ini berhenti la MEROKOK . Sesungguhnya rokok membuat kan kau hilang kehenseman walaupun kau tidak lah sehensem seperti kajol . Kajol ? ah lantak lah !

ini tahun ke dua kau berpuasa di negeri orang . Dan juga tahun ke dua kita berpuasa tanpa " Abah " . So aku nak minta kau jaga ibadah kau . Jaga kesihatan kau . Ta banyak aku mintak . Dan lagi satu kalau boleh , STOP main game Online ! Setiap hari aku view kau punye FB , ta habis2 uplod gamba game . Ape game tu bagi duit juta-juta ringgit ? 

Berkerja lah dengan baik dan belajar lah hidup berdikari . aku rasa dah cukup berdikari kot . dah dekat 2 tahun takan ta pandai lagi kan ? Hahah ! Baju-baju tu tolong la cuci sendiri . Tangan kau dah kalah pondan lembutnye . 

Lagi satu ini pesanan mak . Bawa motor and drive kereta hati-hati . Entah kali ke berapa aku ta tau kau ni asyik eksiden je . Ape kau bawa moto and kereta sambil pejam mate ke ? ngeeee ! jgn bagi kami menangis di pagi raya oke . 

Last sekali , Tunaikan kewajipan mu sebagai umat islam . Solat jangan lupa . Pegi la terawih . Keje no 2 ! puasa no 1 . Baca yassin lah selalu . Bekalan untuk abah di sana .  Ingat weyh , seminggu sebelum raya ni kau mohon cuti sebulan .. balik KL . Bole tolong mak buat ketupat . Bole kite cucuh pelita sama-sama . letak ats pagar . Bole main bunga api . Bole tolong aku buat kuih raya . Kite main kira kira cornflakes . satu untuk kau . dua untuk aku . 2 utk kau , 3 utk aku . Ahah . bye !

               Alaa ,, ni je gamba aku ada . da lame kite ta mengada-ngada bersama-sama depan camera


p/s : Bank in duit raya weyh awal-awal . nk shopink ! hahah .

4 comments:

adq jemms said...

; Selamat berpuasa ye kak mija :))

Mija said...

selamat berpuasa!

ayimDylan said...

untung dapat akak style mcmni. hehe

ザ-sylver- S said...

kakak yng baik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...