Thursday, February 10, 2011

soalan da aku jawab .

Hep , gua rase mcm da lame ta update blog dowh . busy ah . busy pejadah lah hai . balik keje pukul 12 lebih kau tido terbongkang . macam ayam ! sori la der . aku mmg bertabiat begini sejak-sejak dengan kerjaya cekgu yang mcm hampeh ni . ( Merendah diri jap . aku tau aku cekgu yg awesome ) hahah !

Okey , aku update blog arini untuk menjawab beberapa soalan dari rakan yg da lame berULAT die ruang inbox . ade soalan yg ala-ala sampah . but gua ignore la . mak aku cakap hidup jangan nak mengelabah .


Soalan 1 : Kenape you sombong ?
jawapan : Sebab aku MALAS reply mesej .


Soalan 2 : You umor berape ?
jawapan : 22 . ( dah terang2 aku lahir 89 , sori 2 say . kau memang manusia malas mengira )


Soalan 3 : You dah ade boyfren ?
jawapan :  Speechless . MALAS sebenarnye nak jawab soalan ni . bosan ~ yg kenal aku tau la status aku ~


Soalan 4 : You model ke ? I nak invite you buat photoshoot with me di bla bla bla ...untuk bla bla bla ..
jawapan  : Nope , badan sepapan . tinggi sekatik ade hati la nak jadi model . ARghh , model konon .   
                DUNIAWI je la sume ni . gua model guru je bai haha . insan cermerlang dan terbilang . selamat   
                b'amal. ( Padahal dulu aku gemar gile bende berkaitan photoshoot , sejak2 dapat keje ni , aku ta   
                ta heran langsung , at da same time naik muak aku tengok gamba photoshoot sane sinun . ah trend 
                la kate'n . Aku akan berphotoshoot with my photog . a.k.a  my bestie ( juz only helped 2  
                strengthen  da image n playing with da rite camera  . so selain tuh gua ta berminat  nak click ,
                " i'm attending " dgn sape2 yg aku ta kenal . sori la , ni jawpan ni sangat panjg . sb ni je yg banyak 
                bertandang dekat inbox . Sebab aku bukan MODEL meletup ala2 tipah vavavoom tuh .

Solalan 5 : Can give ur phone number?
jawapan  : Silent . MALAS * baru add terus mintak . gelojoh ! sumpah geli ~ maaf  !

Soalan 6 : Hai awak . sehat ? dah makan ? 
jawapan : Malas reply . boleh je post wall kat fb ke ape . ta perlu la b'inbox . bajet privacy la tuh ? BAHAH .

Soalan 7 : Kenape delete banyak pic ? pic you hebat .editing you smart . ( celah mane smart pun ta tau )
jawapan : oke , d sini ta perlu kot aku mintak maaf sb delete pic aku . hak aku kan ? so tanggungajawab    
                aku delete pic . Muak da aku uplod pic yg nampak segale bentuk . so yg tinggal d album pic 
                konvo  and ade la pic baju kurung 2 3 ketul   . Janji ta nampak bentuk2 . * paham2 je la . ala ,  
                ramai da kot tau ape hukum uplod pic yg teeet . tuuut kan ? so , it's up 2 you la kan . laki pun 
                suke  la bile tengok bende free . BAHAHA .
               ( Tapi aku suke gak tengok pic korang yg comel . cmne ? )
 

P/S : oke la , ni la soalan yg familiar sekali kan . Bukan aku sorang je dapat soalan ala-ala ni . Mesti ramai kan ? biase la . dunia cyber . ala , duniawi kan :)

9 comments:

Hanif Fazalul said...

satu penjelasan yg baik!

Mija said...

baik kan nep ! utk kau sbagai bestie and my photog ! poreber reber yawh .

ayu said...

miza ! pinjam ayat kau! sume sedap ! btw = aoi kirim salam ! die suke kau! hihi ak suke baca blog ko la miza!

Mija said...

hahaha ! ayuuu ayuu ! sume sedap . haha . okey okey . pakai lah . waalaikum salam . kim salam blik kat die . aha , suke suke . aku pung suke kawan ng die ayu .

ayu said...

ko g la coling2 die ! die rindu kau ! tp tkt nk tgur kau ! sbb die kate die kejap ade kejap tade ngn kau ! mesti die suke ! aku knal die sgt2 ! eyh ? eyh?

Mija said...

hahah . die tuh ta msg aku , aku diam je . agaga . ala , tape ! aku ng die kawan . so name kawan tuh xkan putus klu ta contct pung . ahaha . siot btul ayt akuh ni ... ngeh..
* act die lagi rindu gile2 ng kau . aku tape . kawan ng die baru je lagi .ngeh2

ayu said...

hahaha ! so kau tak kan msg die dulu kalo die ta msg kau lah ! haha. jual mahal ! tp bagus. pmpn mmg kene jadi begitu . ak ni die mcm da jmpe ari2. borink. td die baru je bukak cite psl ko ! tu ak bgtau ko. ak nak kau tau die ingat kau ! ngehheee

Mija said...

ahah . siot kau model ayu yg mltop2 d pasaran ! saje je nak bajet2 sekali skale . hahah . tape , nnt ade mase free2 aku kacau die . hahah ahaha . aoi nk borink ng kau . mmg tak lah ayu . pdhal dlm hati die nebes tgok braces kau . ahah!

-SweetLikeCandy- said...

sokong sgt jwpn nie..!! betol sgt..hee ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...