Sunday, December 5, 2010

Holiday wei .

okey . da bape ari da aku d sebuah pulau . pulau yg terletak d luar negeri . iaitu , Pulau langkawi . Destinasi yg paling tenang , paling save bajet ! nasib nenek dan saudara mara ramai menetap d sini . Dan mak aku anak kelahiran pulau bebas cukai ni ( barang mahal ) .

oke  , siyes tenang gile otak aku kat sini . pusing pulau da kewajiban as pelancong . kah kah ! laut , destinasi yg paling wajib . duk la berjam tepi laut , bajet macam tga shooting drama la . angin tiup sepoi2 bahasa malaysia .

semalam dan arini , ari paling busy la . kebetulan ade kezen yg menikah . so aku pun org yg paling busy . acah-acah busy la kate'n . kah kah ! mcm biase la kan , klu dah ade kat sini , org-org tua mula bertanya soalan wajib " anak siapa ni " . penat wei nak bg tau . adeh la . al maklum la , muke ta familiar kat sini . mane org ta pelik'n . aku pun menjawab " anak kak ani , cucu tok mat baie" . oke , kalu ckp name mak mungkin org ta bape kenal , bile bagi tau cucu tok mat baie , automatik kenal mak aku sekali . nasib arwah atok aku terkenal dan d segani d sini ( ta tau la sumbangan ape da d curah'n) . ahah . 

ok , so bile petang-petang aku bosan , aku pun acah-acah jadi minah rempit la kan . pinjam moto Lc sape ntah kat uma nenek ni , then Vroom Vrom ! sampai kat depan skit , aku jerit " adik!! bawak ." haha . ta pandai bai . acah-acah pandai la kate'n . oh yeh , pusing kampung kan . sekali dgn cuci mate la kan . okey , tadi petang aku drive ntah ke mane la , nasib ta sesat . bajet handal la area langkawi ni . nasib la , langkwi ni kecik . pusing2 situ jugak . then besok aku akan menjelajah lagi langkwi yg kecik molek je ni . Lantak la nak sesat pun sesat lah kan . janji ta  masuk siam ! haha . yg bestnye langkwi ni ta bape sesak . 

sape2 nk drift tuh sila la melancong ke sini . comfirm kat depan sikit kau kene tahan dgn pakcik polis . polis berlambak2 ! benci aku . haha  okey la . ntah ape aku merepek pun ta tau la kan . lantak la , blog aku ! haha . oke la . bye bye !

Cuti-cuti Malaysia ! Hidup Malaysia ! patriotik plak kau ni mijah ! oh lupe nak bg tau , langkawi musim sejuk tau .

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...