Sunday, November 14, 2010

Mimpi

assalamualaikum . bunyi macam ustazah nak berdakwah ta ?

Mulai saat ini , tegur la aku jika aku melanggar perintahNYA .

eh , korang percaya'n soal mati ? yer . aku pun percaya tentang kematian yg sentiasa mengejar kita . dari dulu mati mati mati mati dalam kotak fikiran aku . walaupun kadang - kadang aku t'mis solat , tapi mati sentiasa bermain dalam otak . dalam hati aku cakap " kau takot mati , tp kau tinggal solat " .

orang yang lalai solat , Neraka tempatnya . korang pun tau kan ?

sejak akhir-akhir ni , aku d hantui 1 perasaan yg takut . perasaan sedey . perasaan insaf . sehingga'n aku kerap bermimpi perkara-perkara yg pelik . mimpi qiamat dan mati sudah pernah aku alaminya sendiri . 1 Perasaan yg takut , insaf bersarang dalam hati .

Baru-baru ni , aku bermimpi sesuatu yg aneh . Hanya samar-samar . Tapi perasaan takut dan sedeh sgt kuat dalam mimpi ni . Seperti ada orang mengucap'n selamat jalan / selamat tinggal . lepas aku mimpi ni , hanye Mati dalam kepala aku . mungkin menyedar'n aku supaya lebih beramal soleh . ini cuma mimpi , tp ini juga petanda untuk kita sentiasa bersedia .

Takala aku melangakah keluar dari rumah , hati aku akan bersuara " adakah aku akan kembali di rumah ni lagi , atau ini yg terakhir " .

Dan baru-baru ini juga , kawan aku bermimpi sesuatu yg ngeri . d mane Aku dan die berlari di atas Bukit yg tinggi . ape yg menyedih'n aku dan die same-same terkorban di telan Ombak . Beliau juga mengatakan'n mimpi yg samar-samar .

ya allah ya tuhan ku . hebat sungguh dugaanMU ya allah . jika ini jalan untuk engkau membuka'n pintu hati hamba-hambaMu , aku bersyukur ! bersyukur kerana masih d beri'n masa untuk memperbaiki diri .

p/s : Kite sudah Di ambang Qiamat . Sama-sama kita renung'n dan beramal .

3 comments:

sam said...

hmm..same gak..aku pun ade gak doe mmpi cmni...aku mimpi tetibe je org tua mane ntah dtg nasihat aku suh aku wat baik la ape la...adoyai...padahal aku slalu je dating..tggal solat sume...adoii nak je aku jadi cam 'ustaz'...hmmm

Anonymous said...

itulah yang dikatekan 'hint'.. kalau hint tu x dihiraukan,jgn keluar perkataan'kesal' dari mulut lepas ni kalau ap2 trjadi...once it happend, cannot turn back-'terlambat'...
ape2 pn,allah maha mengetahui stp ap yg terjadi.. =)

aku c Myza said...

tuh la ! mase punyai mase yg baik ni . dating2 ni abai'n je . bukan kite mati pun klu tak dating'n ? dating lagi byk dosenye . ape tah lagi berpegangang tgan . same2 la beramal , sblum terlmbat kan . hint yg allah bg ni , adalah jalan utk kite same2 laku'n perintahNYA . jgn bile tibe waktu pintu hati smua umat manusia ni dah tertutup mula timbul perasaan kesal . taubat . ingat! kehancuran semakin hampir .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...