Tuesday, October 19, 2010

SI gemox !

oh si kucing parsi !

Tadi mase aku jalan jalan , aku namkp shop animal ni ! oo . laju ah kaki aku melangkah masuk . wowooo ! belum sempat aku nk meronde 1 kedai tu , aku nampak sekor kucing parsi warne kelabu ! wei . kacak ! ah .. comel gile . klu la die kat lua sangkar mmg aku ragut kucing tuh . balik uma , aku mengadu kat mak aku . " Mak tadi kite nampak ade sekor kucing parsi ni kan , gemok gile !! pp tenggelam abis la . mahal la mak" mak aku pun spontan jawab " Beli la sekor" .erkk , perli ke ? " MAHAL la mak, ke mak nk bg duit pegi beli " .. mak aku pun jawab " Banyak lah . kucing kat uma ni pun kamu ta jage , ada hati nak bele kucing besar dari tuan" . erk . yelah2 .. mak menang . berbalik pada topic kucing .  kucing yg kat uma ni sume mengade ngade , bajet cool ! nasib comel . issh . meh cini aku kenal'n name mereka . sekor name Ning , Sb warne kuning . sekor lagi name Abu , sb warne kelabu la kan . da problem is , kucing kucing ni akan berbunyi " ngrrrrrrrrrrrr" kalau aku pegang . si Ning tuh cool la ckit . yang c Abu tuh , sakit parkinson agknye . nak dukung je , mengelupur ! Ni buat aku geram geram comel same si Abu ni , klu akak aku yg pegang die , bukan men GEDIK lg . siap balas balas " meow meow"  ng akak aku .akak aku tuh pun pakar dalam bahasa kucing haha. Kucing kucing yg penah aku manje'n , belai belai, dodoikan mase nk tido masing masing da meninggal . so lepas je peristiwe tu aku biase biase je ng kucing . klu ada aku bela , klu tade aku ta kesah . tp sunyi klu tade kucing ni . sampai la aku terjumpe kucing tadi siang . haissssh ! aku rase cm nak pegi rompak kedai tu . kucing kucing , aku harap kau jumpa tuan yang baik macam aku tau haha . i hope kau sesat dan dapat cari umah aku . waiting 4 u ! haha .

Mood : angau sama kucing

                                                               lebih kurang cmni la , tp warne kelabu

5 comments:

Anonymous said...

ish3x.. kaw ni mijah.. dgn kuceng pn jd... ish3x

Anonymous said...

namkp? wkakaka noob mijang!

aku c Myza said...

hahahah ! bila la lengkuas !

Muhammad Firdaus said...

blikan utk ak mija..hahahaha

Anonymous said...

jeri la gemuk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...